Coppola a devenit Ofiter al Legiunii de onoare

Publicat pe

Coppola a devenit Ofiter al Legiunii de onoare

Coppola a devenit Ofiter al Legiunii de onoare

Francis Ford Coppola

Regizorul american Francis Ford Coppola a fost ridicat de la rangul de Cavaler la acela de Ofiter al Legiunii de onoare. Distinctia i-a fost acordata ca o recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea celei de-a saptea arte.

Consulul general al Frantei la San Francisco i-a inmanat distinctia in cadrul unei ceremonii private care s-a derulat in casa lui Coppola, calificandu-l pe regizor drept un povestitor de exceptie'.

Un alt american, actorul si regizorul Clint Estwood a fost decorat tot cu Legiunea de onoare in luna februarie a acestui an, medalia fiindu-i acordata de insusi presedintele Frantei de atunci, Jacques Chirac.

Francis Ford Coppola este castigator a 5 premii Oscar, intrand in istoria cinematografiei cu filme de referinta ca The Godfather', Apocalypse Now', Dracula'.

Regizorul s-a aflat si in Romania, pentru a turna Tinerete fara tinerete', un film inspirat de opera lui Mircea Eliade. Din distributie fac parte Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Marcel Iures, Florin Piersic Jr, Dragos Bucur.

Un text de: Florentina Liutic, Foto: www.cinemagia.ro.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter