Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes - VIDEO

Publicat pe

Corneliu Porumboiu„Politist, adjectiv', pelicula regizorului roman Corneliu Porumboiu, a obtinut premiul juriului la sectiunea Un Certain Regard » din cadrul Festivalului International de Film de la Cannes.

„Pentru mine, participarea la Cannes e o chestie de lunga durata. E important sa fii in festival, iar eu am avut si o premiera extraordinara cu «Politist, adjectiv», care a avut pe urma un succes extraordinar la critici. Aceste lucruri pentru mine sunt mai importante decat premiile”, a declarat regizorul pentru Mediafax.

Corneliu Porumboiu mai are in palmares un premiu la Cannes, in 2006 fiind rasplatit cu Camera DOr pentru filmul sau de debut, „A fost sau n-a fost?'

Comedia „Politist, adjectiv' care a castigat sambata si premiul FIPRESCI a fost filmata la Vaslui, orasul natal al regizorului care semneaza si scenariul acestui film.

Din distributie fac parte Dragos Bucur si Vlad Ivanov, doi dintre actorii care au aparut in cele mai bune productii romnanesti din ultimul deceniu.

„Politist, adjectiv” va putea fi vazut in premiera in Romania la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc intre 30 mai si 7 iunie.

Foto: Arhiva Viva!
 

Politist, adjectiv – Trailer

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter