Costel Băloiu, celebrul Pistruiatul, face dezvăluiri șocante: "Securitatea m-a bătut până n-am mai știut de mine"

Publicat pe

Costel Băloiu, care anul ăsta împlinește 62 de ani, a cunoscut celebritatea la 14 ani, datorită rolului din filmul Pistruiatul, regizat de Sergiu Nicolaescu, Însă, în vremea comunismului, celebritatea a fost o povară foarte grea, iar Securitatea i-a făcut viața un calvar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă a durat doar 12 ani cariera lui în actorie, Costel Băloiu rămâne cunoscut drept Pistruiatul. Din 1985 a devenit șofer pentru că nu s-ar mai fi înțeles cu Sergiu Nicolaescu, iar mai apoi a plecat în Italia să muncească. Întoarcerea în România, însă, a fost groaznică pentru Costel Băloiu pentru că Securitatea a intrat pe fir.

Costel Băloiu, celebrul Pistruiatul, face dezvăluiri șocante: "Securitatea m-a bătut până n-am mai știut de mine"Costel Băloiu, celebrul Pistruiatul, face dezvăluiri șocante: "Securitatea m-a bătut până n-am mai știut de mine"

„Mă tot întrebau de ce m-am întors în România, după ce 11 luni am stat în Italia, în 1986. Le-am tot spus că am plecat dintr-o prostie, pur și simplu. Nu am plecat pentru a cere azil politic sau altceva. Însă pe ei nu îi încălzeau cu nimic răspunsurile mele și am luat atâta bătaie că nu știam ce este cu mine.

La un moment dat, mergeam să dau declarații din două în două zile. Și, pentru că mă tot șicanau, le-am spus că în Italia nu am găsit nici ciorbă de burtă și nici muzică lăutărească. În acea zi, pentru acel răspuns, efectiv m-au călcat în picioare!

Nu a contat că am jucat în filme, în rolurile în care luptam pentru comunism. Și, uite așa, în viața reală am luat bătaie de la ei, ne-a mărturisit Costel Băloiu, care nu și-a mai găsit un loc de muncă, timp de doi ani, iar mama lui fusese dată afară de la serviciu, după fuga lui țară.„, a declarat Costel Băloiu pentru Impact.ro.

Citeste si: Îl mai ții minte pe Pistruiatul? Uite cum arată copilul-minune al anilor ’70 la 61 de ani!

Citeste si: Îl mai ții minte pe 'Pistruiatul'? Cum arată și cu ce se ocupă acum copilul-minune al anilor ’70. Necazurile nu l-au ocolit

Citeste si: Știi ce mai face Pistruiatul? Anul acesta, Costel Băloiu împlinește 60 de ani!

Revoluția i-a salvat viața lui Costel Băloiu, alias Pistruiatul

Dând timpul înapoi, Costel Băloiu, alias Pistruiatul, este convins că dacă nu ar fi izbucnit Revoluția, nu mai era în viață acum. Doar căderea comunismului l-a scos din ghearele Securității.

„Am avut noroc cu Revoluția din 89. Cineva mi-a spus că am fost prost de două ori, prima dată când am plecat din țară, și a doua, când m-am întors”, spune fostul actor.

Câți bani a primit Costel Băloiu pentru rolul Pistruiatul

Mulți l-au acuzat că părinții lui ar fi dat bani, ca el să joace în film. În realitate, a fost o întâmplare. Costel se dusese cu prietenii la cinema. Nu a mai găsit bilete, dar i-a atras atenția un anunț, pentru un casting de copii de vârsta lui. A fost o selecție dură. Din cei 6.500 de copii, care s-au prezentat la casting în trei orașe mari din țară, au rămas el și un băiat care apărea într-o emisiune cu Iurie Darie. Francisc Munteanu l-a plăcut mai mult pe Costel Băloiu, pentru rolul 'Pistruiatul'.

„Regizorul Francisc Munteanu m-a ales pe mine, chiar dacă eu nu aveam experiență de platou. Dacă nu murea, urma să mai facă un film cu mine, dar așa a fost să fie… Mulți mă întreabă și acum cât am câștigat. Contractul a fost semnat pentru 65.000 lei.

Era exact valoarea unei Dacii în acea vreme, apoi am mai primit niște bani pentru duble. În total, am primit cam 85.000 de lei, dar i-am primit cu țărâita, nu toți deodată ca să înțeleg ceva din ei”, spune Costel Băloiu.


Timp de aproape 11 ani, Costel a fost șofer de taxi, apoi a lucrat ca șofer pe TIR, circa 7 ani. Din 2004, este șofer la Ministerul Educației. Ultimul job l-a găsit după ce se certase cu fostul patron și a povestit acest lucru în emisiunea la Radu Moraru, de la B1 TV.

foto: Impact.ro, Cancan.ro

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter