Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, incident revoltător în parcare: "Ne simțim umiliți când..."

Publicat pe

Cristina Bălan, mamă de gemeni cu sindrom Down, a avut parte de un incident revoltător într-o parcare din București, miza fiind locul de parcare destinat persoanelor cu dizabilități. Cristina Bălan i-a reproșat unei femei că a lăsat mașina pe locurile cu pricina, iar de aici s-a iscat un adevărat scandal.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cristina Bălan este mama unor gemeni cu sindromul Down. Cântăreața se confruntă adesea cu persoane care nu respectă drepturile persoanelor cu dizabilități. Fosta concurentă de la Vocea României a avut parte de o reacție neașteptată atunci când i-a atras atenția unei femei care ocupa un loc de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, incident revoltător în parcare: "Ne simțim umiliți când..."Cristina Bălan, mama gemenilor cu sindrom Down, incident revoltător în parcare: "Ne simțim umiliți când..."

Cristina Bălan, scandal în parcare din cauza locurilor destinate celor cu dizabilități

Dragă doamnă care te-ai opărit când ți-am atras atenția că ocupi abuziv un loc de parcare pentru cei cu dizabilități, doresc să-ți transmit următoarele:

– Erai cu două copile preadolescente, care îți vor urma exemplul și nu se vor sinchisi de cei care au un handicap fizic sau psihic. Asta înseamnă lipsă totală de empatie, omenie sau respect.

– Erau locuri goale de parcare în preajma acelui minunat și irezistibil loc destinat celor cu dizabilități, doar că ție nu ți-a păsat, probabil că nici nu ai văzut indicatorul sau marcajul de pe asfalt. Asta pentru că nu-ți pasă decât de propria persoană, cel mai probabil.

Dacă ar fi fost o greșeală din neatenție și atât, ai fi spus măcar ‘scuze, mea culpa, dar tu te-ai iritat și mi-ai spus că vorbești la telefon și nu ai chef de morala mea.

– Una dintre copilele tale a lăsat si căruciorul mare de cumpărături pe locul de alături, tot destinat celor cu dizabilități, blocând astfel încă un loc de parcare pe care sa-l ocupe vreun șmecher ca tine (cei care chiar au nevoie nu pupă asemenea locuri bune).', a scris Cristina Bălan pe Facebook.

Citește și: Laurențiu Reghecampf, primele declarații după ce a devenit tată a treia oară:'Toată lumea este bine. Totul perfect'

Citește și: Taraful din Clejani, alături de Johnny Depp în scandalul cu Amber Heard:„I-am zis lui Ioniță să-l sune și să-i spună că…’

Cristina Bălan a fost la un pas să cheme Poliția, pentru a rezolva scandalul din parcare

Cristina Bălan i-a sugerat femeii respective să se pună în locul persoanelor cu nevoi speciale. Artista și soțul ei au dat peste multe astfel de persoane atunci când au mers undeva împreună cu copiii.

- Chiar si persoanele cu handicap au voie sa iasă din casă și să meargă la cumpărături, iar aceste locuri de parcare destinate lor sunt drepturi câștigate după niște lupte ale unor persoane. (…)

– Ai avut tupeul să-i răspunzi obraznic soțului meu, cum că nu ne-ai încurcat cu nimic, ce atâta zarva. Data viitoare vom suna la poliție și le vei da lor aceleași explicații, să vedem daca te mai ține tupeul.

Nu ne-ai încurcat astăzi, dar alte dăți nu am putut să parcăm pe locurile acestea, cu copiii după noi, pentru că cineva ca tine s-a simțit la fel de ‘neîncurcător și, din comoditate, a făcut la fel ca tine. Si, oh, câți sunt ca tine!…

– Îți doresc, din tot sufletul chiar, să nu ai niciodată parte de vreun handicap și să nu te simți umilită cum ne simțim noi când dam de cei ca tine.

Noi nu suntem cerșetori! Noi avem dreptul la viață cât se poate de normală, de aceea unele facilități care COMPENSEAZĂ lipsuri cu care ne confruntăm și pe care nu vi le dorim!

Locul de parcare pentru dizabilități nu este o fiță, este o necesitate! El a fost câștigat de către oameni care au luptat să le facă viața mai ușoară celor cu nevoi speciale. De ce îți bați joc tu?', a mai scris cântăreața.

foto: Facebook Cristina Balan

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter