Moda românească strălucește în Dubai! Familia regală din Emirate, printre cei prezenți

Publicat pe

Designerii români își prezintă creațiile într-unul dintre cele mai luxoase resorturi din Dubai, la Fairmont The Palm, în an centenar,  pentru diplomații din toată lumea, media, membrii ai familiei regale din Dubai, achizitori și designeri și celebrități din Orientul Mijlociu.

Moda românească strălucește în Dubai! Familia regală din Emirate, printre cei prezențiModa românească strălucește în Dubai! Familia regală din Emirate, printre cei prezenți

Romanian Fashion Evening Dubai este un eveniment realizat cu suportul Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Consulatul General al României în Dubai și Asociația Bucharest Fashion District și își porpune să promoveze brandurile românești în Emiratele Arabe Unite, unde mare parte dintre designerii români deja exportă.

Cătălin Botezatu, Miau by Clară Rotescu, Kikilou by Kiki Dumitrescu, Balisarda (bijuterii din pietre prețioase) și Atelier Faiblesse vor prezența pe un podium spectaculos creațiile lor.

„Prin Federația Română de Design și Accesorii am reușit anul acesta să promovăm modă românească peste hotare, prin acțiuni în locații spectaculoase. Pentru că ne dorim să exportăm, să trecem granița cu creațiile noastre, această asociație a adunat că și membri nume și brand-uri reputate din industria de modă și se bate să le scoată în lume, să deschidă granițele pentru ele. Avem sute de designeri și producători români talentați, creațiile noastre se bucură de succes în străinătate,dar că să fie cunoscute trebuie să le promovăm acolo prins show-uri de modă, să fie văzute de achizitori, oameni de afaceri, diplomați. Asta o
să facem și în Dubai, într-o locație superbă, Fairmon, un resort de 5 stele ireal de frumos, unde o să ne demonstrăm încă o dată talentul”, a declarat Cătălin Botezatu.

Miau by Clară Rotescu va fi în Dubai, în 19 Decembrie, la Fairmont, cu o colecție având că inspirație poezia lui Nichita Stănescu.

„Este unul dintre marii români fără nici o statuie, nici măcar acum de centenar…dacă hainele mele ar fi vreodată statui, atunci ele toate ar trebui să fie frânturi din Blaga, Nichita, Sorescu…Mă bucur însă că în an centenar, am reușit să facem o carte de vizită frumoasă țării noastre prin show-urile de modă pe care le-am avut la Paris și Atena, și acum în Dubai. De dată această avem și sprijinul Ministerului pentru Românii de Pratutindeni, al doamnei Natalia Intontero, care va aduce la eveniment românii noștri care dezvoltă afaceri serioase în Emirate.

Suntem un popor care a uitat să se laude, și care, chiar are cu ce ” a declarat Clară Rotescu.

Pentru Cătălina Dumitrescu, designerul brandului Kikilou, modă este o declarație de libertate. În 2010 a început să realizeze creații feminine, din materiale naturale, mătase, dantelă, tafta de mătase, iar detaliile fine se lasă descoperite, păstrând ținută misterioasă.

Cătălina crede că elegantă veritabilă își are rădăcinile în simplitatea care surprinde, în artă și în piesele vintage nemuritoare, ce pot fi infinit interpretate într-o manieră originală și spectaculoasă.

Că spectacolul să fie complet și complex s-au ales și două brand-uri de accesorii, Balisarda, brand românesc de bijuterii din pietre prețioase și perle, realizate manual, o afacere de familie de succes a soților Nemeș, care se poate bate că și calitate și mod de prezentare cu orice casă de bijuterii celebra din lume, dar și un atelier de încălțăminte românească, Faiblesse, brand purtat de toate vedetele autohtone,renumit pentru calitatea de necontestat a produselor.

Nu lipsește nici o expoziție de ie românească, semneata Virginia Linul care este creator de frumos și păstrător de tradiții, doctor în Istorie și Etnografie, omul care duce mai departe peste veacuri povestea fără sfârșit a costumului popular românesc.

Îndrăgostită de tot ce este românesc, Virginia Linul este și un veritabil ambasador al tradițiilor noastre, prezentând costumul popular cu entuziasm și bucurie în întreaga lume, Arizona, Germania, Franța, Turcia, Cipru, Italia fiind doar ultimele țări unde a avut în ultimul an expoziții.

Evenimentul se va încheia cu un recital pop opera susținut de soprana  Ianna Novac care va cânta în duet cu soțul ei, tenorul Octavian Dobrotă. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter