Dezastre vestimentare la Oscar! Cele mai urâte ținute din toate timpurile!

Publicat pe

Covorul roșu se transformă în podium de modă, la Gala Premiilor Oscar. Dar, printre rochii somptuase, perfecte, ce-ți taie respiația, în fiecare an avem și exemple de… așa nu. Dezastrele vestimentare la Oscar nu sunt deloc puține, iar noi ți le arătăm, în rândurile de mai jos, pe cele care au făcut istorie. 

 

Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, Gala Premiilor Oscar înseamnă luni întregi de pregătire pentru protegoniști, inclusiv din punct de vedere vestimentar. Vedetele, ajutate de cele mai multe ori de câte o armată de stiliști, își aleg cu atenție ținutele, conștiente că apariția pe covorul roșu este… cel puțin la fel de importantă ca un rol. Dar unii, voit sau nu, au parte de un rol negativ în ceea ce privește look-ul, dezastrele vestimentare de la Oscar reușind să rămână în analele presei de specialitate. Chiar dacă, în ultimii ani, n-am mai avut parte de apariții cu totul ieșite din comun, așa cum am văzut adesea înanii 80-90, au fost multe vedete care au dat greș. Fie că au ales materiale sau culori nepotrivite, modele care nu le-au avantajat sau și-au dorit să fie prea îndrăznețe pentru un eveniment cu așa prestanță. Se pare că dezastrul vestimentar nu ține cont de notorietate sau de aspect fizic, una dintre cele care au comis-o fiind chiar Charlize Theron, a cărei rochie cu aplicații pe sâni a fost una intens discutată. În sens negativ, evident. După incidentul din 2010, însă, vedeta și-a luat revanșa cu vârf și îndesat, având look-uri extrem de reușite.

Dezastre vestimentare la Oscar – de la Cher și Bjork și până la Kate Winselt și Heidi Klum

Bjork a intrat în istoria Oscarurilor cu această rochie

Bjork a intrat în istoria Oscarurilor cu această rochie

Cu siguranță că nimeni n-a uitat rochia super-transparentă afișată de Cher la Gala Oscar în urmă cu… exact 30 de ani! Da, o rochie neagră, super-transparentă, inclusiv în părțile intime, o adevărată revoluție la nivel stilistic, din partea artistei. Reoluție deloc apreciată de presa de specialitate, rochia fiind considerată și acum un dezastru vestimentar. Nu departe de Cher se află Bjork, solista care a îmbăcat rochia cu pene, în formă de lebădă, în anul 2001. Cu siguranță că acest look va rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă un moment cu adevărat dezastruos.

Cher a reușit să-i lase pe toți cu gua căscată din cauza acestei rochii purtate în 1988

Cher a reușit să-i lase pe toți cu gua căscată din cauza acestei rochii purtate în 1988

Dar… să revenim în zilele noastre! Vă mai amintiți ediția de anul trecut? Multe rochii superbe, dar și câteva neinspirate! Materiale ce păreau ieftine, culori nepotrivite, croiuri demodate. Ce exemple ne-au rămas în minte? Bianca Blanco, cea care a purtat o rochie cu un șliț mult prea adânc, ce i-a lăsat la vedere zonele intime. Cel mai probabil că a fost o mișcare intenționată, ca să ocupe un loc pe primele pagini ale ziarelor.

Bianca Blanco a avut o rochie mult prea îndrăzneață pentru Oscar

Bianca Blanco a avut o rochie mult prea îndrăzneață pentru Oscar

 

Și tot anul trecut, la ediția 2017, am avut parte și de… o rochie mult prea colorată, ce amintea mai degrabă de un bal de absolvire și nici pe departe de o ceremonie extrem de elegantă. Mare alegere la alegerea și îmbinarea culorilor. Actrița Allison Schroeder este încă un exemplu de așa nu!

Allison Schroeder a afișat o rochie mult prea colorată pentru un astfel de eveniment, precum Oscarul

Allison Schroeder a afișat o rochie mult prea colorată pentru un astfel de eveniment, precum Oscarul

De ediția din 2016 vă mai amintiți? Dacă nu, vă reîmprospătăm noi memoria… Heidi Klum, una dintre cele mai frumoase femei din lume, model internațional ce ar fi putut alege orice rochie și-ar fi dorit, a dat greș. Cum? A optat pentru o ținută în tonuri de lila ce amintea, mai degrabă, de o rochie de domnișoară de onoare. În plus, decupajele din zona bustului nu au fost absolut deloc apreciate de către critici.

Heidi Klum a fost confundată cu o domnișoară de onoare la Oscar 2016

Heidi Klum a fost confundată cu o domnișoară de onoare la Oscar 2016

Nici Kate Winslet n-a reușit să impresioneze plăcut la Oscasrurile de acum doi ani. Deși intenția a fost una bună, rezultatul a lăsat mult de dorit. Rochia neagră, extrem de lucioasă, confecționată dintr-un material nefericit, n-a reușit să o pună în valoare pe faimoasa actriță. Astfel, specialiștii au taxat-o imediat, incluzând-o pe lista celor mai prost îmbrăcate.

Kate Winslet a fost inclusă la categoria prost îmbrăcate, din cauza acestei rochii

Kate Winslet a fost inclusă la categoria prost îmbrăcate, din cauza acestei rochii

Revenind la ținutele care au făcut istorie, din punct de vedere negativ, la Oscar, de-a lungul timpului, n-am putea să leomitem pe Kim Basinger (foto stânga) și pe Geena Davis (foto dreapta). Kim a făcut un experiement ciudat, în 1990, când a afișat o rochie albă, lucioasă, asimetrică, similară unei rochii de mireasă. Apariția ei a fost taxată și la vremea respectivă, fapt care ne face să ni se pară și mai ciudat că Geena Davis a reiterat look-ul, doi ani mai târziu. Nu, rochia de mireasă, la Oscar, este un dezastru vestimentar!

Kim Basinger și Geena Davis au îmbrăcat rochii la Oscar, în 1990 și 1992, inspirate de... rochiile de mireasă

Kim Basinger și Geena Davis au îmbrăcat rochii la Oscar, în 1990 și 1992, inspirate de… rochiile de mireasă

 

Dana Enache

Credit foto: hepta.com, youtube.com

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter