DOLIU în teatru. A murit actorul Damian Crâșmaru, la un an de la moartea soției, o actriță celebră

Publicat pe

Actorul Damian Crâșmaru a murit astăzi, după o lungă suferinţă, la vârsta de 88 de ani. În urmă cu un an și trei luni a murit soția sa, actrița Carmen Stănescu.

 

Anunțul trist a fost făcut de colegii săi de la Teatrul Național din București.

Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor și om de teatru DAMIAN CRÂȘMARU (1931 – 2019). Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea.

Alături de Doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile.

Va rămâne în sufletele și inimile noastre cu numeroase roluri remarcabile, cu vocea sa inconfundabilă și cu noblețea și discreția sa. Dumnezeu să îl aibă în pază!', este mesajul postat pe pagina oficială a PNB.

Soția sa, actriţa Carmen Stănescu a murit pe 11 aprilie 2018, la vârsta de 92 de ani.

Cine a fost Damian Crâșmaru

Născut pe 10 mai 1931, în Ploieşti, Damian Crâşmaru a absolvit cursurile Institutului de Teatru „I. L. Caragiale” din Bucureşti, promoţia 1953, la clasa profesorilor George Timică şi Ion Finteşteanu.

A debutat în 1952, cu rolul Tartuffe, din spectacolul după piesa lui J.B.P. Molière, în regia Ion Finteşteanu.

În afara numeroaselor roluri în spectacole puse în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti, printre care s-au numărat „Othello”, de William Shakespeare, „Cyrano de Bergerac”, de Edmond Rostand, „Maşinăria Cehov”, de Matei Vişniec, „Trei surori”, de A. P. Cehov, Damian Crâşmaru a jucat şi în filme, precum „Pepe şi Fifi”, de Dan Piţa, şi „Încrederea”, de Tudor Mărăscu.

 

foto: Click!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter