Dormitul pe burtă este cea mai nesănătoasă poziție de somn. Ce efecte secundare pot apărea!

Publicat pe

Cea mai nesănătoasă poziție de somn este, conform specialiștilor, dormitul pe burtă. Cei mai mulți dintre oameni știu că dormitul pe partea inimii este cea mai dăunătoare pentru sănătate, însă medicii ne sfătuiesc să evităm pe cât putem dormitul pe burtă.

Potrivit specialiștilor healthyandnaturalworld.com, cea mai rea poziție în care am putea dormi este pe burtă pentru că această postură face imposibilă menținerea coloanei vertebrale într-o poziție sănătoasă, duce la dureri musculare, furnicături și amorțeli.

Dacă nu puteți schimba sub nici o formă poziția de somn și vă este greu să adormiți altfel decât pe burtă, puteți reduce efectele negative ale acestei posturi, ar trebui să dormiți fără pernă sau să poziționați perna în zona abdomenului inferior.

Specialiștii au stabilit că poziția de dormit cea mai bună este pe spate, însă această postură prezintă și unele dezavantaje și nu este recomandată celor care au probleme cu respirația și au tentința să sforăie. În plus, există riscul ca din această poziție, anumite persoane să se înece, înghițindu-și limba.

Totodată, femeile însărcinate nu ar trebui să doarmă pe spate în ultimul trimestru de sarcină, deoarece greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală, mușchii spatelui și pe vasele de sânge.

Pe de altă parte, cei care dorm pe partea dreaptă vor suferi de arsuri la stoma, iar cei care preferă partea stângă nu au probleme cu acidul gastric, dar presează astfel organele interne, respectiv ficatul şi plămânii.

Terapeuții recomandă persoanelor care dorm pe o parte să folosească trei perne: o pernă ergonomică sub cap, o pernă sub talie şi una între picioare.

În topul celor mai nesănătoase poziții pentru dormit, pe locul doi urmează poziţia fetală, adică pe o parte, cu genunchii la piept. Deşi este confortabilă la început, în timp duce la dureri de spate, la lăsarea sânilor şi la apariţia ridurilor, potrivit doctorulzilei.ro.

 Cât despre tipul saltelei pe care dormim, aceasta nu trebuie să fie totuşi prea moale, pentru că salteaua trebuie să susţină bine gâtul.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter