Cine este Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugarit după ce a fost bătut de mineri până la comă: „M-au tot lovit și nu muream”

Publicat pe

Cine este Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugarit după ce a fost bătut crunt de mineri. În urmă cu mai bine de două decenii, Dragoș Pâslaru era cunoscut pentru rolul pe care îl juca în celebrul film „Drumeț în calea lupilor', dar și alte în alte producții de succes. După Revoluția din 1989, actorul a luat parte la protestele de amploare care au avut în Piața Universității, motiv pentru care a fost bătut de mineri până a intrat în comă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Din cauza protestelor sale împotriva noii conduceri, instalată după Revoluția din anul 1989, Dragoș Pâslaru a fost numit de autorități „legionar'. În acea perioadă, o fotografie cu actorul a fost larg răspândită, în care era surprins purtând haina specifică Gărzii de Fier. Cu toate acestea, imaginea era luată din filmul „Drumeț în calea lupilor', în care actorul juca rolul lui Horia Sima. În perioada 13-15 iunie 1990, actorul a protestat în Piața Universității și a fost bătut crunt de mineri. În dimineața zilei de 14 iunie, acesta a intrat în comă și a fost internat la Spitalului de Urgență.

Cine este Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugarit după ce a fost bătut de mineri până la comă: „M-au tot lovit și nu muream'Cine este Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugarit după ce a fost bătut de mineri până la comă: „M-au tot lovit și nu muream'

Citește și: Cine este Ana Maria Pah, măicuța-medic care lucrează la Spitalul CFR din Timișoara:”Am vrut să fiu de folos oamenilor”

Citește și: Adrian Stroe a spus cum sunt cei trei jurați de la Chefi la Cuțite, când se opresc camerele de filmat:”Să nu credeți că ei…”

Citește și: Ce probleme are Vlăduța Lupău după sarcină, pe lângă căderea părului:„Nu faceți greșeala asta. Dacă aș da timpul înapoi…'

Citește și: Daniel Onoriu a ieșit din arest:”A fost ca un dar în prag de Sărbători!”. Ce interdicții are

Cine este Dragoș Pâslaru, actorul care s-a călugarit după ce a fost bătut crunt de mineri

După ce și-a revenit din comă, actorul în vârstă de 39 de ani a simțit chemarea unei trăiri monahale. Dup ce a ieșit din spital, Dragoș Pâslaru a mers la Mănăstirea Frăsinei, acolo unde a fost luat în grija părintelui Ghelasie Gheorghe.

Întrebat de anchetatori despre cei vinovați de maltratarea sa, fostul actor le-a spus: „Am luat coarnele plugului Dumnezeiesc și sufletul meu a iertat tot'.

În perioada în care acesta a fost frate la mănăstire, fostul actor a primit numele Vasile. Ulterior, acesta a devenit ieromonah și a primit numele de părintele Valerian. În prezent, Dragoș Pâslaru trăiește la Mănăstirea Pătrusa din comuna Bărbătești, județul Vâlcea. În primii ani la mănăstirea vălceană, fratele Valerian a lucrat la sectorul zootehnic, apoi ca bucătar, iar în ultima vreme a devenit șeful cancelariei Mănăstirii Frăsinei.

„M-au tot lovit și nu muream'

Într-un interviu mai vechi, Dragoș Păslaru a vorbit despre evenimentele care au avut loc în 1990. Peste câțiva ani, fostul actor a aflat că a fost turturat de maiorul Gheorghe Truțulescu, care a fost arestat ulterior.

„Nu m-au bătut, m-au torturat! Fusesem în Piața Universității… Acolo mă limpezisem, cunoscusem oameni care erau și sunt stâlpi ai societății! (…) Am căzut, dar vedeam de deasupra. Sufletul meu a strigat: ‘Am murit! În sfârșit, am murit!. Am fost foarte fericit. N-am mai întâlnit starea aia! M-au tot lovit și nu muream…

Acum ceva vreme m-am trezit la Frăsinei cu doi procurori. Vroiau să mă facă să intru în proces împotriva lui Iliescu. Eu le-am spus că nu mai am nimic, cu nimeni!

Și ei mi-au zis că am fost torturat de maiorul, pe atunci, Truțulescu. Am auzit că a ajuns la pușcărie!', a povestit fostul actor Dragoș Pâslaru, actualul părinte Valerian, notează newsweek.com.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter