Drama neștiută a lui Sergiu Nicolaescu. Regizorul s-a stins acum 7 ani cu un mare regret

Publicat pe

Pe 3 ianuarie 2013 se stingea marele Sergiu Nicolaescu, lăsându-ne moștenire 54 de filme și 27 de coproducții. O viață închinată cinematografiei. Singurul regizor român care a strâns peste 1 miliard de oameni la filmele sale. Trei soții și un mare regret. Sergiu Nicolaescu a plecat din această lume, la vârsta de 83 de ani, cu o durere în suflet, aceea de a nu fi tată. Își imaginase, în tinerețe, că va avea o familie cu 5-6 copii. N-a fost să fie…

Drama neștiută a lui Sergiu Nicolaescu. Regizorul s-a stins acum 7 ani cu un mare regretDrama neștiută a lui Sergiu Nicolaescu. Regizorul s-a stins acum 7 ani cu un mare regret

Din afară, Sergiu Nicolaescu părea că este un om împlinit, bogat și extrem de iubit, atât de publicul filmelor sale, cât și de cele trei femei care i-au devenit soții. Ultima dintre ele a fost Dana, o tânără cu 46 de ani mai mică decât regizorul și pe care a cunoscut-o pe platourile de filmare.

Regizorul spunea deseori că nu crede în relații cu mare diferență de vârstă și, totuși, a trăit excepția. Sergiu Nicolaescu mărturisea că Dana îl face să se simtă tânăr, însă se simte vinovat că tânăra nu poate avea o familie normală alături de el, că nu poate avea împreună copii pentru că „Sunt prea în vârstă. Risc să nu iasă copilul normal', spunea regizorul.

„Regret enorm că nu am copii, că nu am nepoți. Sau, cel puțin, nu îi știu. A fost la un moment dat o fată foarte frumoasă, Roxana o chema, proaspăt căsătorită. Mi-a făcut curte. Am trăit împreună o perioadă, evident, doar ca amanți, și apoi a dispărut. Am căutat-o peste tot. Nimic. Am aflat ulterior că a plecat din țară și că a născut. Planul ei a fost să facă un copil cu mine, (fără falsă modestie, atunci eram frumos) și să îl crească cu soțul ei. I-am respectat alegerea, într-un fel m-a flatat, dar m-a și durut. Nu l-am cautat, însă, niciodată, n-am vrut să distrug viața nimănui. Iar acum e prea tarziu, n-aș mai putea recupera nimic.', mărturisea Sergiu Nicolaescu într-un interviu pentru mareadragoste.ro, în urmă cu aproape zece ani.

Sergiu Nicolaescu a fost un bărbat extrem de curtat în tinerețe, primea mii de scrisori din partea admiratoarelor, însă a fost căsătorit de trei ori. Prima dată cu Mariana, de profesie coafeză, de care a divorțat după doar câteva luni. Ea rămăsese însărcinată, însă regizorul avea doar 24 de ani atunci și nu era pregătit să devină tată. Au decis să renunțe la copil, iar asta a șubrezit căsnicia lor.

A doua căsnicie, cu artista Gabriela Nicolaescu, a început când avea 50 de ani și a durat zece ani. Au lucrat împreună la filme, într-un tandem regizor-scenograf și soț-soție care a funcționat, spunea el, pentru ca doamna i-a ințeles capriciile. Deși au divorțat, au continuat să rămână apropiați și doamna a fost prezentă la înmomântarea sa.

În 2005, tânăra Dana Ionică a devenit Dana Nicolaescu, a treia soție a regizorului, după nouă ani de iubire. I-a fost alături până în ceasul morții.

Între căsătoria cu Gabriela Nicolaescu și cea cu Dana, Sergiu Nicolaescu a fost opt ani alături de actrița Ileana Popovici.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter