Elena Udrea a ajuns în țară. Ce se va întâmpla cu ea, după ce autoritățile române au preluat-o de la Vama Giurgiu

Publicat pe

Elena Udrea a ajuns în țară. Elena Udrea a fost extrădată de autoritățile din Bulgaria şi a ajuns, joi, în România, după mai bine de două luni de când a fost reținută în țara vecină. Fostul ministru a intrat în ţară pe la Vama Giurgiu și urmează să fie predată polițiștilor de la Penitenciarul Târgșor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Elena Udrea a ajuns în țară. După îndeplinirea formalităților, Elena Udrea va fi dusă direct la Penitenciarul Târgșor din Prahova, cu o mașina aparținând Administrației Naționale a Penitenciarelor. Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri, 10 iunie, extrădarea fostului ministru al dezvoltării, Elena Udrea, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a ajuns în țară. Ce se va întâmpla cu ea, după ce autoritățile române au preluat-o de la Vama GiurgiuElena Udrea a ajuns în țară. Ce se va întâmpla cu ea, după ce autoritățile române au preluat-o de la Vama Giurgiu

Elena Udrea a ajuns în țară

Udrea a cerut la CEDO suspendarea mandatului european de arestare, însă miercuri, Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins cererea.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute', pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Ce se va întâmpla cu ea, după ce autoritățile române au preluat-o de la Vama Giurgiu

Elena Udrea a fost condamnată definitiv pentru fapte de corupţie în iunie 2018, când se afla în Costa Rica. Recursul său în anulare a fost respins în 7 aprilie, iar în prezent se află în curs o altă cale de atac extraordinară împotriva sentinţei.

Înainte de pronunțareea deciziei, fostul ministru al turismului a plecat din țară. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

Cazul de corupție din bani publici „Gala Bute' a ieșit la iveală în urma unei investigații a ziariștilor de la „Gazeta Sporturilor', începută în 2011, pe când Elena Udrea era ministru.

Citește și: Ce relație are Anghel Damian cu părinții lui, Anca și Laurențiu Damian: „Mama s-a certat cu tata pe tema răsfățului' / EXCLUSIV

Citește și: Lia Bugnar, dezvăluiri despre relația cu Anghel Damian: „În afară de faptul că e frumos, deștept și bogat sufletește, are și simțul umorului. Este perfect!'

Citește și: Răzvan Simion, ironic la adresa lui Dani Oțil, în direct: „Asta apropo la prietenii ăia turnători’. Reacția prezentatorului

CEDO a refuzat cererea Elenei Udrea de a-i suspenda mandatul european de arestare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat miercuri să suspende mandatul european de arestare pe numele Elenei Udrea.

În aprilie, autorităţile române au emis pe numele fostei titulare a ministerului turismului şi dezvoltării regionale (2009-2012) un mandat de arestare, reaminteşte un comunicat al CEDO.

Udrea a fost arestată în aceeaşi zi în Bulgaria, în timp ce încerca să ajungă în Grecia, a mai reţinut instanţa de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justiţia bulgară, iar ca urmare Udrea a sesizat marţi CEDO, solicitând suspendarea de urgenţă a executării mandatului european de către autorităţile din Bulgaria. Ea a cerut totodată să nu fie extrădată în România.

Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România.

Ea a afirmat şi că a primit ameninţări cu moartea în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii', a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

foto: Libertatea, Vlad Chirea / capturi Antena 3
 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter