Emmanuel Macron a venit azi în România. Cu cine s-a întâlnit președintele francez

Publicat pe

Președintele francez Emmanuel Macron a venit azi în România, unde se va întâlni cu cei 500 de soldaţi francezi care sunt desfăşuraţi la o bază militară a NATO de la invadarea Ucrainei. Este prima vizită a lui Macron în România după 2017, când a fost însoțit de soția sa. Iată cu ce demnitari se va întâlni președintele francez!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Emmanuel Macron a sosit azi în România, acesta fiind primul turneu al preşedintelui francez în sud-estul Europei direct afectat de conflictul declanşat de Moscova la sfârşitul lui februarie. Macron va vizita baza Mihail Kogălniceanu, de lângă Constanța, unde se află 500 de soldați francezi.

Emmanuel Macron a venit azi în România. Cu cine s-a întâlnit președintele francezEmmanuel Macron a venit azi în România. Cu cine s-a întâlnit președintele francez

Emmanuel Macron vizitează România

Președintele Emmanuel Macron vine azi în România și va merge la Baza militară Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, acolo unde se află militarii francezi care pregătesc Grupul de Luptă NATO din România. În cursul zilei de mâine va ajunge acolo și președintele României, Klaus Iohannis.

Emmanuel Macron va fi însoţit de ministrul de Externe, Catherine Colonna, şi cel al Apărării, Sébastien Lecornu, și va ajunge la sfârşitul zilei la baza Mihail Kogălcineanu, lângă Constanţa, principalul port românesc la Marea Neagră, punct devenit extrem de strategic de la începutul războiului.

Citește și: Volodimir Zelenski și Emmanuel Macron, convorbire telefonică „lungă şi semnificativă'. Despre ce au discutat

Citește și: Vladimir Putin, declarații neașteptate în convorbirea cu Emmanuel Macron: „Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocităţi'

Citește și: Cât de gelos este Emmanuel Macron în relația cu soția lui: „Se teme că cineva ar putea să i-o fure…”

Citește și: Cum arăta Brigitte Macron în tinerețe, când l-a cucerit pe președintele Franței

După ce va fi întâmpinat de premierul român, Nicolae Ciucă, președintele francez va discuta cu forţele misiunii Aigle, lansată în cadrul întăririi de către NATO a poziţiei sale de descurajare şi defensive pe flancul său estic al Europei'.

Țară-cadru în această operaţiune, Franţa desfăşoară 500 de militari, dintre care 350 din armata terestră, din diferite unităţi. Aceştia formează Batalionul „vârf de lance' („Spearhead Battalion') împreună cu 300 de soldaţi belgieni care vor fi înlocuiţi de olandezi în lunile următoare.

Președintele Macron se întâlnește cu Kaus Iohannis

Miercuri dimineaţă, i se va alătura la baza NATO preşedintele României, Klaus Iohannis, după care Emmanuel Macron va exprima „un mesaj foarte clar al angajamentului nostru faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni'. Franţa a instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Această misiune va continua să crească în putere cu un total de 1.000 de militari şi întăriri cu tancuri Leclerc până la sfârşitul anului.

Mâine, la prânz, Emmanuel Macron va fi primit la Chişinău de preşedinta Maia Sandu, cu care a dezvoltat „o relaţie de încredere' după ce a primit-o de trei ori la Paris din februarie 2021. Franţa ajută financiar şi material Republica Moldova, care dă dovadă de o „solidaritate excepţională' în primirea refugiaţilor ucraineni: peste 480.000 au trecut frontiera acolo şi 80.000 sunt în continuare prezenţi.

Foarte aşteptată de săptămâni întregi, vizita lui Emmanuel Macron în Ucraina ar putea avea loc în curând în compania cancelarului german, Olaf Scholz, şi a premierului italian, Mario Draghi, potrivit presei de la Berlin şi Roma. Informaţie neconfirmată de Palatul Elysee, care a precizat că nimic nu a fost stabilit' până în prezent. Ar fi cu atât mai important cu cât Franţa deţine până la 30 iunie preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene, scrie Agerpres.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter