Detalii neștiute despre familia lui Petrică Mîțu Stoian. Ce rude celebre avea regretatul artist

Publicat pe

Petrică Mîțu Stoian a vorbit rar despre familia lui, deși avea cu ce se mândri. Artistul, care s-a născut în comuna Isverna, județul Mehedinți, a fost nepotul Domnicăi Trop, în vârstă de 83 de ani, o artistă foarte apreciată, dar care a refuzat să-și părăsească locurile natale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Domnica Trop, supranumită 'Ciocârlia din Munții Mehedințiului', este considerată o adevărată comoară a folclorului românesc în formă brută, neprelucrată. Domnica Trop are propriul festival, care-i poartă numele și care are loc de 10 ani încoace, în Gorj.

Domnica Trop a câștigat locul 1 la festivalul 'Cântarea României' și i-a impresionat cu vocea ei pe Ion Dolănescu sau Maria Ciobanu, dar a vrut să rămână în zona natală și a interesat-o celebritatea in Capitală.

În 2013, Comisia Națională pentru Salvgradarea Patrimoniului Cultural Imaterial i-a acordat Domnicăi titlul de 'Tezaur Uman Viu UNESCO'.

Citește și: Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat lângă cea mai importantă femeie din viața lui

Citește și: Primele imagini de la priveghiul lui Petrică Mîțu Stoian.Trupul său a fost depus la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase’

Citește și: Nicolae Botgros suferă enorm după moartea soției lui:„În fiecare zi mă duc la cimitir și stau de vorbă cu ea’

Cine este Domnica Trop, mătușa lui Petrică Mîțu Stoian

Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian nu se recomandă nici azi ca artistă sau interpretă populară ci ca ciobăniță, asta pentru că a învățat să cânte pe vremea când mergea la pășunat cu oile și caprele iar atunci când i s-a oferit șansa să rămână în București, a refuzat, preferând să rămână pe meleagurile natale, scrie wowbiz.ro.

Domnica Trop și-a început cariera la 19 ani, iar la 27 de ani a fost chemată la București. În anii 70, ea a fost invitată să cânte la un concert la care dirijor era marele Parschiv Oprea. Domnica l-a privit încurcată și i-a spus'Nu mai dați așa din mâini că mă încurcați'.

Descoperită de învățătorul Vasile Căpăstraru, Domnica a fost prezentată de acesta soliștilor Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, aflați în turneu la Isverna.

Dolănescu a fost pur și simplu fermecat de vocea femeii și a invitat-o la București, la radio. Aici a cunoscut-o pe realizatoarea Marioara Murărescu, prin intermediul căreia a ajuns să înregistreze pentru televiziune.

Mătușa lui Mîțu Stoian trăiește dintr-o pensie de câteva sute de lei

Domnica Trop, trăiește astăzi dintr-o pensie de câteva sute de lei și a povestit, într-un interviu, cum a refuzat 'Capitala'.

Ea a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a preferat să se întoarcă în satul natal a fost pentru a-și salva căsnicia.

„Soţul meu, într-o seară mi-a spus pe şleau: Auzi Domnică, nici eu nu rămân în Bucureşti, nici tu. Dacă cumva tu îţi găseşti pe aici vreun cântăreţ şi te duci cu el, eu ce fac? Eu rămân un derbedeu, fără soţie, fără familie. Lasă că mai bine ne întoarcem la Isverna'.  

Cei doi au rămas împreună toată viața și au avut trei fete.

Pe 6 noiembrie, Petrică Mâțu Stoian și-a dat ultima suflare, în secția ATI de la Spitalul de urgență din Reșița. Ajunsese acolo cu o bronhopneumonie post-COVID şi cu stare septică, după ce fusese sub tratament, la o clinică privată din Caraș-Severin.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat, în 8 noiembrie, dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă.

„În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița', au anunțat procurorii.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter