Florin Călinescu, adevărul despre plecarea de la Pro TV: "Eu am negociat doar acum 5 ani"

Publicat pe

Demisia lui Florin Călinescu de la Pro TV a șocat pe toată lumea, mai ales că actorul face parte din juriul „Românii au talent”. S-a vehiculat că motivul plecării de la Pro TV ar fi banii, însă Florin Călinescu neagă această variantă. Altul este motivul pentru care a încetat colaborarea cu televiziunea lui Adrian Sârbu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În direct la Aleph News, Florin Călinescu a negat că plecarea lui de la Pro TV ar fi legată de o negociere de ordin financiar. Altele sunt motivele pentru care a decis să plece din juriul Românii au talent și să întrerupă orice colaborare cu postul din Pache Protopopescu.

Florin Călinescu, adevărul despre plecarea de la Pro TV: "Eu am negociat doar acum 5 ani"Florin Călinescu, adevărul despre plecarea de la Pro TV: "Eu am negociat doar acum 5 ani"

„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere financiară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni.

Am zis că e tralala și cu asta basta. Mi-a zis să vin dimineața la 07:00, că îmi pune un microfon în față și o lumină și mi-a zis să fac ceea ce știu eu cel mai bine, adică să vorbesc.

Părea o aventură atunci, cred că ține de orice se face la un moment dat și se poate construi sau se poate altera', a declarat acesta.

Florin Călinescu spune că nu mai crede în spiritul Pro, în sloganul cu care televiziunea din Pache Protopopescu a debutat acum 20 de ani. S-au pierdut emoția, energia și mesajul real care trebuie transmis generațiilor viitoare. De aceea, juratul de la Românii au talent a decis să spună adio postului.

„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat, pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature.

Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există', a mai spus Florin Călinescu, la Aleph News.

Citește și: Cum a ajuns Daniel Pavel prezentator la Survivor:

Citește și: Irina Fodor s-a întors de la Asia Express!

Citește și: Maya, fiica Antoniei, a primit prima comuniune la catolici.

Ce face Florin Călinescu după plecarea de la „Românii au talent”

Florin Călinescu a anunțat că se gândește serios să să se întoarcă la satira politică, cea care l-a consacrat pe vremea când făcea „Chestiunea zilei'. Este o emisiune complet diferită față de „Românii au talent', show-ul unde acesta ocupa scaunul de jurat.

„Chiar de două ori am plecat de la ProTV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten, Adrian Sârbu, vă dați seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viață, muncă făcută împreună.

Tot ce am făcut atunci și acum am făcut-o pentru public?

Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru.

Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică', a mai spus Călinescu.

Mesajul de adio al lui Florin Călinescu pentru Pro TV

„Cu oarecare părere de rău, vă anunț ca renunț la colaborarea cu actualul management al PRO TV. Deci, și la Românii au talent. Detalii, mai încolo. Vorbesc ca fondator. 1 dec. 1995', a transmis Florin Călinescu, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții postului nu au comentat anunțul lui Florin Călinescu.

„Nu putem comenta cu privire la postarea făcută de domnul Florin Călinescu, pe pagina lui personală de Facebook. Ca în fiecare an, este perioada negocierilor pentru membrii juriului Românii au talent. Odată ce acestea se vor încheia, publicul emisiunii se va bucura de începerea filmărilor pentru un nou sezon al celui mai iubit show de entertainment din România', au precizat reprezentanții stației din Pache Protopopescu, pentru Click.
 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter