Ce a făcut Gabi Szabo cu lingourile de aur câștigate la Golden League: "Nu am venit cu ele prin aeroport"

Publicat pe

În urmă cu 25 de ani, Gabriela Szabo a cucerit circuitul Golden League, un eveniment uriaș care aduna cei mai valoroși atleți ai lumii. Gabriela Szabo a dezvăluit acum ce s-a întâmplat cu cele 6,6 kilograme de aur în lingouri pe care le-a câștigat după Golden Four, când avea 21 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Gabrielei Szabo a câștigat în 1997, când a concurat în Golden Four, lingouri de aur cu greutatea de 6.6 kilograme. Gabriela Szabo povestește că, la început, nici nu și-a dat seama că va câștiga cele patru competiții importante.

Ce a făcut Gabi Szabo cu lingourile de aur câștigate la Golden League: "Nu am venit cu ele prin aeroport"Ce a făcut Gabi Szabo cu lingourile de aur câștigate la Golden League: "Nu am venit cu ele prin aeroport"

Ce a făcut Gabriela Szabo cu lingourile de aur

'În 1997 am concurat în Golden Four. N-am conștientizat că am șanse să câștig. Pur și simplu, am câștigat pentru prima oară în istoria atletismului titlul de campioană mondială. Celelalte colege ale mele au câștigat titlurile mondiale în sală.

Pe pistă, în aer liber, a fost primul titlu, în aer liber, câștigat de Gabi Szabo. Ceea ce a fost un succes uriaș pentru atletismul românesc.

După care am intrat în acest Golden Four, au fost patru competiții importante – Zurich, Berlin, Monaco și încă o cursă.

Eu nici nu știam că alerg în Golden Four sau că, la final, trebuie să împărțim lingourile de aur', a spus Gabriela Szabo pentru gandul.ro.

Citeste și: Cum a slăbit Diana Dumitrescu, după ce a devenit mamă: „M-a învățat cum să mănânc corect'

Citește și: Cum a reușit Teo Trandafir să treacă peste suferințele din dragoste: „Nu e vina nimănui’

Citește și: Elena Chiriac a avut o cădere nervoasă în finala Survivor România 2022:„Pierd, sunt slabă

Citește și: Cum arată Loredana Chivu, după ce și-a făcut alte două operații estetice. Vedeta trece prin dureri cumplite

Abia când a venit în România, după o cursă, și a stat de vorbă cu secretarul general de atunci al Federației, Nae Mărășescu i-a spus că mai are o cursă și câștigă Golden Four, iar asta a fost pentru ea o mare presiune.

Efectiv n-am știut, vă spun cu toată sinceritatea. Atunci a fost o presiune pe umerii mei, să nu pierd ultima cursă. Și n-am pierdut-o. Am câștigat-o și, la final, a venit președintele Federației Internaționale de Atletism, m-a pus într-o mașină decapotabilă, am făcut turul de onoare al pistei de la Berlin și la final am împărțit 20 de kilograme de aur cu ceilalți doi câștigători', rememorează Gabriela Szabo anul în care a intrat în istoria atletismului cu o nouă victorie.

Unde păstrează Gabriela Szabo lingourile de aur

Gabi Szabo spune că nu este niciun mister legat de acele lingouri de aur și că, firește, nu a trecut cu ele 'la purtător' prin aeroport.

Misterul mai puțin contează. Nu vă imaginați că s-au dat lingourile de aur și am venit cu ele prin aeroport. Ți s-a dat posibilitatea să alegi, lingourile sau banii. La momentul respectiv, am ales lingourile.

Da, ele sunt într-o bancă. Cert este că lumea trebuie să înțeleagă că eu, Gabi Szabo, mi-am făcut bănuții cu foarte multă muncă', mărturisește campioana olimpică și mondială.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter