Gheorghe Turda iartă, dar n-a uitat ce i-a făcut Constantin Enceanu: "Nu sunt un om dur, ci doar corect"

Publicat pe

S-a încheiat anul, dar nu și scandalul dintre Gheorghe Turda și Constantin Enceanu! Buni prieteni cândva, nu doar colegi de scenă, cei doi soliști de muzică populară nu reușesc sub nici o formă să facă pace. Maestrul Turda spune, însă, că l-a iertat pe Enceanu, dar nu a uitat ce i-a făcut și preferă să-l țină la distanță.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda e decis să dea uitării până și scandalul de pomină avut cu artistul Constantin Enceanu, pe care susține că l-a iertat, pentru micile obrăznicii. Cu toate astea, nu vrea să-i mai fie prieten și consideră că Enceanu a greșit atât de mult față de el, încât relația lor nu mai poate fi ca pe vremuri.

Eu nu sunt un om dur, ci doar corect, în relațiile cu colegii mei de breaslă. Pe Constantin Enceanu l-am iertat. Am și întins mâna. Dar nu mai vreau să mai am de-a face cu el, caracterul lui este cam îndoielnic, n-am cu cine să mai colaborez.

Enceanu a regretat de atunci, că m-am supărat, dar mai apoi s-a comportat urât, nu mi-a plăcut ce a zis despre mine pe la TV', a declarat Gheorghe Turda pentru impact.ro.

Citește și: Ce pensie primește Maria Ciobanu în America.Este uriașă pe lângă cea acordată de statul român!

Citește și: Oana și Viorel Lis vor deveni părinți: „O să-l fac pe Viorel tătic anul ăsta’

Citește și: După succesul cu Miami Bici, BRomania s-a apucat deja de alt film. Se va numi Teambuilding: „Lucrez cu cei doi oameni care mă fac cel mai tare să râd, în viața reală

Constantin Enceanu, despre Gheorghe Turda: „N-are deloc simțul umorului!'

Solistul de muzică populară Constantin Enceanu nu înțelege de ce Gheorghe Turda a fost atât de agresiv, în urma unei glume, ca între colegi:

„Păi, dacă nu mă suporți, de ce mai vii să stai lângă mine?  De la o glumiță, el a sărit să arunce cu paharul plin cu apă pe mine. Noroc că nu m-a nimerit, i-a alunecat pe masă. Gheorghe Turda nu are simțul umorului, toată lumea a făcut glume în acea zi, nu știe să se distreze', declara Constantin Enceanu, imediat după scandal.

De la ce a pornit cearta dintre Turda și Enceanu

Gheorghe Turda susține însă că între ei e un război mai vechi, mocnit:

‘Nu mulți știu, dar cam de multă vreme Constantin Enceanu era invidios pe prezența mea, pe gradele mele, pe repertoriul meu, pe cariera mea.

El s-a născut ca artist datorită lui Tudor Gheorghe, el l-a dus la ‘Floarea din Grădină’. I-am reamintit asta cândva și nu i-a convenit. A început de atunci să se comporte urât, să mă vorbească de rău.

Niciodată nu m-a invitat la restaurantul lui, să cânt, oricum nu mergeam. Am aflat însă, de la niște cunoștințe comune, că ar fi dat faliment’, a declarat Turda pentru aceeași sursă.

Gheorghe Turda a povestit despre scandalul în care Constantin Enceanu l-a atras, cel mai probabil de dragul publicității:

‘După ce s-a încheiat emisiunea de la Etno TV, a  fost organizată o recepție. Drept mulțumire, le-am propus artiștilor Ionuț Dolănescu, Constantin Enceanu și Maria Cârneci, care se aflau atunci acolo, să interpretăm câte un fragment dintr-un cântec reprezentativ.

Eu am ales o doină celebră, ‘Doina Ardelenilor’, pe care am cântat-o și în 1979, la ‘Kennedy Center’, în Washington, cu ‘Doina Bucureștiului’, pe vremea când unii dintre cei de la masă nici nu se născuseră ca artiști.

Domnului Enceanu nu i-a convenit interpretarea mea, vocea mea belcanto, și a reacționat mahalagește, din punctul meu de vedere.

El și amicii lui, de fapt, înregistrau tot. M-au provocat. Aveam un pahar cu apă pe jumătate plin, și, ca să-l spăl de toate bârfele care i-au ieșit pe gură, de-a lungul anilor, am aruncat cu apă spre el.

Dar, nu l-am udat, căci paharul mi-a căzut pe masă, apoi s-a rostogolit pe jos. Nu am mai vorbit cu el, de atunci. Este un răzvrătit, un needucat, după părerea mea, îi cam lipsesc cei șapte ani de acasă’.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter