Gloria Katz a murit. Scenarista filmelor ”Star Wars” și ”Indiana Jones” avea cancer ovarian

Publicat pe

Gloria Katz a murit, săptămâna aceasta, după o boală cumplită. Scenarista filmelor 'Star Wars' și 'Indiana Jones' avea 76 de ani și a fost răpusă de cancerul ovarian. 

Gloria Katz a murit pe 25 noiembrie, chiar în ziua în care aniversa 9 de ani de la căsătoria sa cu producătorul și scenaristul Willard Huyck.

Ea a lucrat alături de George Lucas la realizarea scenariului filmului de debut din seria Star Wars, în 1977.  Ea este considerată „responsabilă' pentru definirea personajului Prințesei Leia și înzestrarea acesteia cu un caracter mai puternic și complex. Ulterior, Katz a dezvăluit că Lucas i-a cerut sprijinul pentru a finisa ceea ce el crease, dar nu dorea ca lumea să ştie acest lucru.

Mai târziu, colaborarea dintre regizor și scenaristă a continuat și la „Indiana Jones and the Temple of Doom' şi „American Graffiti' – care a fost nominalizat la cinci premii Oscar, inclusiv pentru scenariul creat de ea, soțul său, și Lucas.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter