Horia Tecău a câştigat Turneul Campionilor şi este numărul 1 Mondial la dublu

Publicat pe

Un moment istoric pentru tenisul românesc a fost scris aseară de jucătorul de tenis Horia Tecău care a câştigat Turneul Campionilor de la Londra alături de Jean-Julier Rojer.

 

Aceştia au învins dublul format din Florin Mergea şi indianul Rohan Bopana, iar Horia Tecău este numărul 1 mondial la dublu după o pauză de 42 de ani.

 

Horia Tecău a avut un an competiţional foarte bun, el câştigând proba de dubla de la Wimbledon, iar acum Turneul Campionilor. La Londra, după semifinală, Horia s-a întâlnit cu nimeni altul decât David Beckham, jucătorul român declarându-se onorat să întâlnească un sportiv extraordinar şi un mare ambasador.

 

În luna septembrie, Horia a fost pe coperta revistei VIVA! alături de Simona Halep, ambii jucători fiind născuţi la Constanţa.

 

„Am jucat și la simplu și mi-am de­dicat mult timp și efort pentru asta. Însă mereu am fost mai bun la dublu și poate și din cauza asta mi-a plăcut mai mult… Am fost campion național la dublu, la toate categoriile de vârstă, în schimb la simplu am fost doar o singură dată, la 10 ani. La 14 ani am plecat în America și, jucând pe terenuri rapide, mi-am dezvoltat jocul serviciu-vole, care îmi folosește la dublu.', declara Horia.

 

Horia Tecău a câştigat Turneul Campionilor şi este numărul 1 Mondial la dubluHoria Tecău a câştigat Turneul Campionilor şi este numărul 1 Mondial la dublu

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter