Interviu cu Parinoush Saniee: Romanul interzis in Iran

Publicat pe

Roman interzis de doua ori, Cel care ma asteapta a devenit cea mai vanduta carte a tuturor timpurilor in Iran.

 

Povestea romanului  Cel care ma asteapta  este una emblematica pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debuteaza cu putin timp inainte de revolutia iraniana si se concen­treaza asupra vietii unei femei obligate sa se descurce singura, cu trei copii, intr-un oras dezbinat de conflicte politice si religioase, aflat intr-o permanenta stare de instabilitate si nesiguranta.

 

Cel care ma asteapta

Destinul eroinei principale, Masumeh, este de fapt destinul oricarei femei iraniene din generatia nascuta in anii 50. La varsta adolescentei, Masumeh se indra­gosteste de un tanar, in drumul ei spre scoala. Desi relatia lor este inocenta –abia daca indraznesc sa schimbe citeva priviri – iubirea ii este descoperita, iar ea ajunge sa fie maritata cu forta. Din fericire, se nimereste sa aiba un sot care ii permite sa-si continue studiile si care, spre deosebire de barbatii din pro­pria ei familie, nu incearca sa-i controleze viata pas cu pas. Treptat, Masumeh descopera ca sotul ei are cu totul alte preocupari decat familia si ca idealurile si obiectivele sale politice ii pun viata in pericol, fortand-o sa traiasca intr-o continua stare de ingrijorare si neliniste.

 

Descopera in continuare un interviu cu autoarea Parinoush Saniee, despre puterea femeii din Iranul de astazi.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter