Ion Dichiseanu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare și aplauze. Fosta soție, fiica și nepoțica au purtat alb

Publicat pe

Ion Dichiseanu a fost condus astăzi pe ultimul drum de familia îndurerată, prieteni și oameni care l-au cunoscut și iubit prin prisma sutelor de roluri pe care le-a jucat. Maestrul a fost înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, cu onoruri militare, dat fiind faptul că a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Zi extrem de grea pentru familia Dichiseanu, prietenii și apropiații regretatului actor. Astăzi l-au condus pe ultimul drum pe cel care le-a fost tată, soț, bunic, socru sau prieten. Cu toții și-au luat rămas bun de la omul Ion Dichiseanu, cu promisiunea că amintirile, dragostea și respectul vor rămâne pe veci în inimile lor.

Ion Dichiseanu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare și aplauze. Fosta soție, fiica și nepoțica au purtat albIon Dichiseanu, condus pe ultimul drum cu onoruri militare și aplauze. Fosta soție, fiica și nepoțica au purtat alb

„Lordul”, așa cum îl alintau prietenii și fanii, Ion Dichiseanu a fost îmbrăcat, pe ultimul drum, cu unul din costumele lui preferate, alb.

UPDATE. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a fost înhumat în aplauzele celor care s-au înghesuit să-și ia un ultim „rămas bun' de la artist, în timp ce detașamentul militar a dat onorul, efectuând trei salve de pușcă.

Nici vedetele nu au lipsit de la îmormântare. Printre cei care au venit la cimitir să-i aducă un ultim omagiu lui Ion Dichiseanu s-au numărat Monica Anghel, Aurel Pădureanu, fostul soț la Corneliei Catanga, sau Mihai Alexandru, tatăl artistei Andra.

La înmormânatre a fost prezent și Gigi Becali. „Aveam așa o prietenie cu el, mai venea pe la mine, mai vorbeam. Era credincios. Să-l ierte Dumnezeu' a spus Gigi Becali, la ieșirea din capelă.

Mașina mortuară, condusă de o femeie

Mulți s-au întrebat cine este femeia blodă, îmbrăcată tot în alb, care a apărut în fotografii, alături de femeile din viața lui Ion Dichiseanu, fiind alături de ele pas cu pas, la îmormântare. Ei bine, femeia îmbrăcată în alb este nimeni altcineva decât șoferul mașinii mortuare. De altfel, una dintre ultimele dorițe ale maestrului Dichiseanu a fost ca mașina mortuară să fie condusă de o femeie. Și iată că familia s-a conformat și i-a îdeplinit această dorință.

Simona, Ioana și Anastasia au purtat alb, la înmormântare

Trupul neînsuflețit al li Ion Dichiseanu a fost ridicat demla capelă și a plecat spre cimitir în aplauzele a peste 200 de oameni, care l-au condus pe ultimul drum. Mașina mortuară care a transportat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Dichiseanu a mers prin București cu ușa din spate deschisă. În difuzoare au fost difuzate mai multe melodii intrepretate de artist de-a lungul carierei.

Simona Florescu, Ioana Dichiseanu și Anastasia au purtat alb, în ziua înmormântării. De altfel, și Ion Dichiseanu a fost îmbrăcat tot în alb. Era una dintre culorile lui preferate, simbol al eleganței supreme și nu degeaba era supranumit Lordul.

„Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume”, mesajul familiei, pe coroană

Ioana și-a iubit tatăl mai presus de orice pe lume și era de așteptat să facă un gest emoționant la căpătâiul lui Ion Dichiseanu, Tânăra a scris un mesaj emoționant pe coroana de flori, mesaj simplu, dar extrem de sugestiv, care arată dragostea sinceră pe care familia i-a purtat-o: „Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume”, este mesajul de „adio” al familiei. Ioana și Simona au ales pentru ultimul drum al lui Ion Dichiseanu o coroană în formă de inimă, din trandafiri albi și cale.

Răpusă de durere, Ioana Dichiseanu a trecut astăzi printr-unul dintre cele mai grele momente din viața ei. Și-a luat adio de la părintele pe care l-a iubit enorm și care i-a murit în brațe, pe 20 mai. Regretatul actor a pierdut lupta cu boala pentru care fusese internat la Spitalul Floreasca în urmă cu 4 luni, într-un moment în care atât Ioana, cât și medicii care îl îngrijeau sperau într-o minune.

Prietenii și apropiații lui Ion Dichiseanu sperau ca problemele de sănătate ale actorului să treacă cât mai repede, asta și pentru că în ultimele zile regretatul artist dădea semne de însănătoșire. Din păcate, vedeta a pierdut lupta cu viața la vârsta de 87 de ani, lăsând în urma sa multă durere și suferință.

Citește și: Dramele care i-au marcat viața lui Ion Dichiseanu.A fost luat prizonier, în copilărie și și-a găsit sora decedată

Citește și: Ion Dichiseanu, ultimul interviu. Ce regret avea:„Nu am putut să…’

Ce reguli au respectat persoanele care au mers la înmormântarea lui Ion Dichiseanu

Cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Bellu în jurul orei 10.00, iar slujba de înmormântare a început două ore mai târziu. Familiei și prietenilor apropiați li s-au alăturat zeci de oameni care l-au iubit pe maestrul Dichiseanu și și-au dorit să-i aprindă o lumânare și să-l conducă pe ultimul drum.

În contextul pandemiei, înmormântarea maestrului a fost cu atât mai greu de organizat de către familie pentru că toți cei care au venit să-și prezinte un ultim omagiu față de artistul pe care l-au iubit, au avut acces în interiorul cimitirului, dar nu și în capelă.

Familia a apelat la ajutorul unei firme de pază care să se asigure că nimeni nu se va îmbulzi și va putea fi păstrată distanța, așa cum cer autoritățile. De altfel, aceasta ar fi fost și o condiție pusă de conducerea cimitirului.

De altfel, în interiorul capelei au avut acces doar membrii familiei și prietenii apropiați, doar 20-30 de persoane, care au purtat în permanență mască și au păstrat distanța minimă legală.

Slujba de înmormântare a avut loc în interiorul capelei și a putut fi auzită și în exterior, prin intermediul unui sistem de sonorizare.

De ce a murit Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a stins din viață joi, 20 mai, la spitalul Floreasca, acolo fusese internat după ce contactase o bacterie extrem de periculoasă, la plămâni.

Actorul nu era infectat cu COVID-19. Fiica lui Dichiseanu a povestit că tatăl ei a contactat bacteria, cel mai probabil în urma unei biopsii, la o clinică privată, după ce fusese anunțat că este suspect de cancer. Femeia crede că a fost vorba de un diagnostic pus greșit, care a grăbit moartea lui Ion Dichiseanu și că se gândește la posibilitatea deschiderii unui proces pentru malpraxis.

Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei lui

În lacrimi, Simona Florescu a declarat că Ion Dichiseanu a murit în brațele fiicei sale, exact cum și-a dorit să se întâmple. Vestea a venit ca un șoc, mai ales că starea de sănătatea părea să se îmbunătățească.

A murit în bratele Ioanei, asa cum și-a dorit să se întâmple, să fie alături. A murit la ora 3, atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și după 4 luni în spital a murit., a declarat Simona Florescu pentru Fanatik.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter