Irina Loghin, amintiri dureroase despre Revoluția din 1989: "Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit"

Publicat pe

Irina Loghin are amintiri dureroase legate de Revoluția din 1989, când a fost înlăturat Nicolae Ceaușescu de la conducerea României. Cântăreața de muzică populară nu se afla în țară atunci și i-a fost foarte greu să ia legătura cu familia de acasă, pentru a se asigura că toată lumea e teafără. Irina Loghin a povestit ce a simțit în acele momente extrem de grele.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Irina Loghin a povestit cum a prins-o schimbarea regimului ceaușist în Israel și prin ce clipe de disperare a trecut cât timp în România era Revoluție. Cântăreața a văzut transmisiunile în direct la televizor, din Țara Sfântă și și-a recunoscut casa ciuruită de gloanțe, moment în care a fost pe punctul să își pună capăt zilelor.

Irina Loghin, amintiri dureroase despre Revoluția din 1989: "Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit"Irina Loghin, amintiri dureroase despre Revoluția din 1989: "Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit"

Irina Loghin a văzut Revoluția din 1989 la TV

Irina Loghin a dezvăluit la Teo Show, la Kanal D, că a fost pe punctul să își pună capăt zilelor când a văzut ce dezastru e în România. Nu a recurs la un gest extrem în cele din urmă și a insistat cu telefoane la Ambasadă pentru a afla cum pot ajunge în România, la familie.

„Ne-am dus la Ambasadă să venim în țară. Nu aveam cu ce. Ciprian (n.r.: fiul Irinei Loghin) avea 12 ani. Mergeam la Ambasadă și formam telefonul de dimineață și până seara.

Am văzut la televizor colțul casei mele ciuruit. Dacă se întâmpla, o iau așa, prin apă, și mă duc…', a povestit Irina Loghin la Kanal D, alături de ea fiind Daniela Condurache.

Când a apărut primul avion cu destinația România, cântărețele s-au întors acasă.

Citește și: Arnold Schwarzenegger a divorțat oficial de Maria Shriver, după 10 ani.Ce avere au împărțit

Citește și: Vladimir Putin se teme că va fi otrăvit și a înlocuit tot personalul de la Kremlin:'Este speriat…'

Irina Loghin nu a avut voie să cânte 8 ani înainte de Revoluție

Irina Loghin mărturisea, în urmă cu câțiva ani, ca a avut o perioada grea pe vremea comunismului deoarece, la un moment dat, a primit interdictie de a canta.

„Am fost interzisa 8 ani pe vremea lui Ceausescu. M-a prins Revolutia. A fost foarte greu, nu stiam cum sa ma justific copiilor, ma ranea si nici nu stiam motivul. Nu am aflat niciodata, doar am dedus.

Treceau Revelioanele si eram prezenta mereu pentru ca ne cereau aia mai mari. 16 ani am facut asta. Nu cred ca am fost un ghimpe, ei isi faceau lista si ma sunau de la Ministerul Culturii si ma chemau.

Dintr-odata nu m-au mai chemat. Am fost la Vaslui, trebuia sa inchei cu un recital de o ora si jumatate. In pauza seful militiei mi-a zis sa plec de unde am venit.

Avea si el, saracul, lacrimi in ochi. Mi-a fost teama si frica pentru copiii mei, Irinuca a vea 2 ani, Ciprian 4. Am intrebat de ce si mi-a zis ca mi s-au inchis toate usile. Nu am suparat pe nimeni”, a spus Irina Loghin.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter