“Jacky în regatul femeilor”, marele câştigător la Comedy Cluj

Publicat pe
Jacky în regatul femeilor', marele câştigător la Comedy ClujJacky în regatul femeilor', marele câştigător la Comedy Cluj

După un program intensiv de filme cu un palmares internaţional impresionant şi o serie de evenimente speciale inedite, „Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj' şi-a desemnat câştigătorii. Evenimentul a avut loc la Cinema Florin Piersic în prezenţa a peste 700 de invitaţi, iar gazdele serii au fost Gianina Corondan şi actorul Sorin Dobrin

 

Pelicula „Jacky în regatul femeilor' semnată de regizorul şi scenaristul Riad Sattouf a fost dublu premiată: Cel Mai Bun Film şi Cel Mai Bun Scenariu. Juriul a decis în unamitate să premieze „cel mai împlinit film, care transmite emoţii universale şi utilizează umorul în cel mai eficient mod, ca o critică socială'. Actriţa Anamaria Vartolomei a primit cele două trofee Comedy Cluj în numele echipei filmului. Tânăra a jucat alături de actori celebri precum Charlotte Gainsbourg, Vincent Lacoste sau Michel Hazanavicius.

 

Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori de teatru şi film, Victor Rebengiuc a primit Premiul de Excelenţă al celei de-a VI-a ediţii a „Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj'.

 

Lionel Baier a fost desemnat cel mai bun regizor al celei de-a 6 ediţii Comedy Cluj pentru „maniera în care a condus actorii şi a reconstruit epoca' în „Marile unde / Les grandes ondes a louest'. Filmul se concentrează pe aventurile a trei jurnalişti elveţieni în Portugalia anului 1974 când o revoluţie e pe cale să izbucnească. Baier combină un umor bine gestionat, tropi nostalgici şi comentarii socio-istorice.

 

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost acordat actriţei Elise Shaap pentru rolul său din Rămas bun lunii / Farewell to the Moon'. Un personaj complex, ca de vis care se dovedeşte a avea propriile fantezii şi pe care Shaap îl transformă într-o fantezie a spectatorilor. Prezent la Gala Comedy Cluj, regizorul Dick Tuinder a primit trofeul în numele actriţei.

 

Goodman / Om Bun' (Rusia) a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj. Juriul format din frumoasele şi talentele actriţe Andreea Vasile, Diana Cavallioti şi Iulia Verdeş a apreciat filmul tinerei Anna Yanovskaya pentru jocul curat, simplitatea mijloacelor, pentru mesajul simplu dar foarte puternic şi în special pentru necesitatea lui în societatea în care trăim şi a contextului politic actual. Goodman / Om Bun' spune povestea unor tineri care îşi apără libertatea şi a unui maior de poliţie care încearcă să îi saboteze.

 

VEZI aici Making of-ul Festivalului:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9K7KkPP19bo[/youtube]

 

 

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter