La multi ani, Nadia Comaneci!

Publicat pe

 

Astazi o sarbatorim pe una dintre cele mai cele mai bune gimnaste ale lumii si prima gimnasta care a obtinut scorul perfect de zece la olimpiada. V-ati dat seama, desigur, ca vorbim despre Nadia Comaneci!

nadiacomaneci

Fiica lui Gheorghe si Stefania-Alexandrina Comaneci, Nadia a fost botezata dupa „Nadejda („Speranta), eroina a unui film rusesc, ideea venindu-i mamei sale, in timp ce era insarcinata. Nadia a inceput gimnastica la varsta de 6 ani, fiind descoperita de Bela Karoly. A concurat pentru prima data la nivel national in 1970, ca membra a echipei orasului sau. A inceput apoi antrenamentele cu Bela Karoly si sotia sa Martha, care au emigrat mai tarziu in Statele Unite, devenind antrenori ai unor gimnaste americane de top.

Anul de gratie al Nadiei a fost 1976. La 14 ani, ea a devenit steaua Jocurilor Olimpice de la Montreal, Canada. Nu numai ca a devenit prima gimnasta care a obtinut nota perfecta 10 la Olimpiada (nu mai putin de sase ori), dar a si castigat trei medalii de aur (individual-compus, la barna si la paralele), o medalie de argint cu echipa si una de bronz la sol.

Citeste biografia completa a Nadiei

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter