Laurette este disperată! Fetița ei a fost bătută la școală pentru că este mulatră: „Da, suntem de culoare, dar asta nu ne face neoameni”

Publicat pe

Laurette Atindehou cere, în mod public, ajutorul ministrului Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, pentru că trece printr-o situație disperată. Fiica ei în vârstă de șapte ani, Serena, este o victimă a bullying-ului la școală, din cauza culorii pielii, iar zilele trecute a fost bătută groaznic de un alt copil, care o urăște pentru că este mulatră.

Laurette este disperată! Fetița ei a fost bătută la școală pentru că este mulatră: „Da, suntem de culoare, dar asta nu ne face neoameni'Laurette este disperată! Fetița ei a fost bătută la școală pentru că este mulatră: „Da, suntem de culoare, dar asta nu ne face neoameni'

„Toată copilăria mea, și mai apoi adolescența au fost umbrite de răutățile colegilor de școală legate de culoarea pielii mele. Am sperat că, odată cu trecerea la democrație, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea către Vest, cu evoluția socială, aceste lucruri vor dispărea. Discriminarea rasială în Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din păcate, copila mea trăiește același scenariu pe care eu l-am suportat când aveam vârsta ei. Pentru că este de culoare. Pentru că școala în care învață NU ia măsuri. Pentru că părinții copiilor care o jignesc și o fac zi de zi iau asta ca pe o normalitate.

Pentru că violența este, practic, una dintre materiile care se predau' cu brio în școlile din România. Joi, fetiței mele i-a fost spartă dantura de către un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusă Serena de către acest copil a fost tolerat de școală, plângerile mele ai fost considerate răsfăț TV', a scris Laurette pe Facebook.

„Astăzi, mă văd nevoită să cer public doamnei ministru a Învățământului să ne facă dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mamă singură. Copilul meu nu trebuie bătut, scuipat, batjocorit doar pentru că are o altă culoare a pielii. Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci si cu o mentalitate extrem de primitiva. Scoala nu face nimic pentru a mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori. Poate ca orice mama ar fi avut instinctul de a calca in picioare tot in jur in acel moment in care si a vazut copilul plin de sange si cu dințișorul spart .Dar, in ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi am stavilit impulsul si am incercat sa imi caut dreptatea la conducerea scolii. Care musamalizeaza intregul incident. Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa mi ajute fetita. Sa i spuna dansa ca scoala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de doamna' ei. Va rog nu mi schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s a nascut mulatra.”, a mai scris Laurette.

Laurette a fost părăsită de tată când avea patru luni

Laurette şi-a întâlnit pentru prima dată tatăl biologic, în 2010, în emisiunii lui Cătălin Măruţă de la Pro TV.

„Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept. Uneori am simţit lipsa tatălui meu, dar mama a avut grijă să-mi fie şi mamă şi tată. Poate dacă era şi tata lângă noi, i-ar fi fost mamei mai bine. Ea nu prea ne-a vorbit despre asta. Mi-a spus însă că semănăm foarte bine, că ei s-au iubit mult, că el era foarte deştept., mărturisea ea despre Christian Atindehou, cel care a părăsit-o pe Laurette pe când avea patru luni.

Tatăl lui Laurette locuieşte în statul african Benin. A ajuns în România ca student, cu o bursă din partea Guvernului Român. A făcut un an la Facultatea de Filologie de la Cluj, unde a şi învăţat limba română, apoi s-a mutat la Bucureşti, unde a urmat cursurile ASE-ului. În Bucureşti a cunoscut-o pe mama lui Laurette, Cornelia, cu care a avut o relaţie de patru ani, pe derularea perioadei de studiu, însă odată cu plecarea din România cei doi s-au despărţit, potrivit adevarul.ro.

Deşi atunci când a plecat a stabilit cu mama lui Laurette că o va aduce şi pe ea, cei doi nu s-au mai văzut niciodată. Christian Atindehou a încercat de multe ori să vină în ţară, însă s-a lovit de impedimentul vizei, chiar dacă deţinea o funcţie importantă în Ministerul Economiei din Benin. Laurette a văzut prima poză cu tatăl ei în 2005, iar în 2008 a vorbit pentru prima dată la telefon cu acesta.

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter