Văduva lui Marin Moraru trăiește o adevărată dramă de 3 ani, de când a murit marele actor. Ultima lui dorință a rămas neîndeplinită!

Publicat pe

Marin Moraru s-a stins din viaţă pe 21 august 2016, la 79 de ani, lăsând în urma sa zeci de roluri pe scenele de teatru, de la TNB la Bulandra, Nottara sau Odeon, şi în filme regizate de Sergiu Nicolaescu şi Dan Piţa. Marin Moraru a fost o figură marcantă a teatrului şi a cinematografiei româneşti şi în memoria sa, Lucia Moraru, văduva actorului, a făcut sacrificii uriaşe pentru a-i realiza un bust. Din păcate, omagiul îi este refuzat de TNB.

Văduva lui Marin Moraru trăiește o adevărată dramă de 3 ani, de când a murit marele actor. Ultima lui dorință a rămas neîndeplinită!Văduva lui Marin Moraru trăiește o adevărată dramă de 3 ani, de când a murit marele actor. Ultima lui dorință a rămas neîndeplinită!

Am vândut mașina pentru a-i face un bust, așa cum merită un mare artist cum a fost Marin Moraru. Mi-am dorit ca acestuia să i se găsească un loc la Teatrul Național din București, pentru că majoritatea pieselor le-a jucat acolo. A mai jucat la Teatrul de Comedie, la Lucia Sturdza Bulandra, dar cel mai mult la TNB a jucat. Mi-aduc aminte că «Take, Ianke și Cadîr» (în care Marin Moraru a jucat cu Gheorghe Dinică și cu Radu Beligan – n.r.) a fost unul din cele mai mari succese și a salvat instituția, s-a jucat timp de 10 ani, până și în zilele de luni', a declarat pentru Libertatea Lucia Moraru.

Văduva actorului s-a lovit, însă, de refuzul anumitor persoane din conducerea Teatrului Naţional Bucureşti. Lucia Moraru spune că nu îi este permis să amplaseze bustul lui Marin Moraru, motivul fiind unul halucinant.

Directorul instituției, Ion Caramitru, a zis că e de acord să amplaseze bustul, dar designerul noului teatru, o doamnă, mi-a zis că nu. Că nu se poate cu actorii care au trăit odată cu noi, ci doar cu cei din anii ʼ50-ʼ60. Am întrebat dacă au busturi ai actorilor din acea perioadă și mi-a zis că nu. Am ajuns cu jalba până la Ministerul Culturii, mi-au promis că se va rezolva. Am făcut efortul acesta pentru a amplasa bustul într-o instituție, într-un loc public, nu la cimitir', spune, mâhnită, Lucia Moraru.

Pe de altă parte, actorul Gheorghe Dinică, decedat pe 10 noiembrie 2009, care era cel mai bun prieten al lui Marin Moraru, are un bust făcut din banii Primăriei Capitalei și amplasat în fața Teatrului de Comedie din București.

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter