Lucian Mândruţă începe o nouă aventură pe mare

Publicat pe

Lucian Mindruta si echipa de yachting participa intre 11-15 iunie la Regatta Poseidon Kaliakria, cea mai mare competitie internationala de yachturi cu vele care deschide sezonul pe Marea Neagra.

 

Lucian-Mandruta1

 

 

Lucian Mindruta si echipa sa de yachting vor concura si anul acesta in competitiile nautice cu vele de pe Marea Neagra, in cinci intreceri desfasurate pana in septembrie.

 

Prima cursa este rezultatul cooperarii intre cluburile din Romania si Bulgaria si va conta pentru cupele din ambele tari. Vor fi intreceri in largul Marinei Eforie, in 12 iunie, o cursa de lunga distanta pana la Balcic in 13 iunie, precum si o alta serie de intreceri in Balcic, in 14 si 15 iunie. Peste 35 de veliere din Romania si Bulgaria sunt asteptate si peste 250 de sportivi vor face parte din echipaje.

 

Echipa lui Lucian Mindruta continua parteneriatul cu Tiriac Auto, partener autorizat Mercedes- Benz si in acest an, reprezentand in acest domeniu competitional valorile traditionale ale acestor marci: pasiune, excelenta si responsabilitate.

 

„Suntem in concurs si pentru a promova acest sport, care deja are cateva sute de practicanti, cei mai multi sportivi amatori, aflati ca si noi in cautarea performantei, dar si a propriilor limite”, spune Lucian Mindruta, skipperul echipei. „Ne bucuram ca in fiecare an se adauga altii, in scolile de sailing si apoi direct in competitii. E o traditie rupta in ultimele decenii ale secolului trecut si pe care, iata, timid, romanii o reinoada” adauga el.

 

Lucian-Mandruta2

 

Anul acesta, competitiile cu vele de pe litoralul romanesc se vor desfasura sub numele Samsung Romania Cup. Programul poate fi gasit pe www.romaniacup.ro.

 

Urmatoarele intreceri se vor desfasura in porturile Tomis, Limanu si Mangalia.

 

Lucian Mindruta este skipper din 2008, participand in calitate de capitan sau membru al echipajului in zeci de regatte desfasurate in ultimii 5 ani in Romania, Franta, Italia si Bulgaria. Cel mai bun rezultat intr-o competie internationala l-a obtinut in 2012, ca membru in echipajul velierului Fra Diavolo, care a reusit locul 17 in Regatta Giraglia din St. Tropez, din mai bine de 200 de echipaje. Anul trecut, echipa de yachting pe care o conduce, care a concurat pe velierul cu acelasi nume, „Echipa” a reusit locul 8 in clasa sa in competitia nationala.

 

Velierul de concurs de anul acesta este acelasi model Bavaria 31 Cruiser, care se va inscrie in categoria IRC2, conform clasificarilor internationale din domeniu.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter