Macron, după ce Putin i-a spus că Rusia va obţine "denazificarea" Ucrainei: "Te minți singur"

Publicat pe

Preşedintele francez Emmanuel Macron a discutat din nou joi telefonic cu omologul său rus Vladimir Putin şi l-a sunat apoi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Macron i-a spus lui Putin că a făcut o „greșeală majoră' în Ucraina. La rândul său, președintele rus l-a asigurat pe omologul său francez că va continua „denazificarea” Ucrainei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În cea de-a treia discuție telefonică între președinții rus și francez, Emmanuel Macron l-a avertizat pe Vladimir Putin asupra greșelii pe care o face prin continuarea invaziei militare în Ucraina. În convorbirea purtată la inițiativa lui Putin, președintele rus i-a transmis lui Macron că Moscova își va atinge obiectivele și va „demilitariza cu succes” Ucraina.

Macron, după ce Putin i-a spus că Rusia va obţine "denazificarea" Ucrainei: "Te minți singur"Macron, după ce Putin i-a spus că Rusia va obţine "denazificarea" Ucrainei: "Te minți singur"

Discuţia a avut loc „la solicitarea preşedintelui Putin', a precizat apoi premierul francez Jean Castex la postul TF1. „Situaţia de pe teren este, incontestabil, foarte proastă”, a adăugat acesta.

„Se pare că Vladimir Putin îşi menţine poziţiile, dorinţa de demilitarizare a Ucrainei, capitularea Ucrainei, iar acest lucru, evident, este inacceptabil”, a mai spus prim-ministrul francez. 

În faţa Moscovei, „este nevoie de o foarte mare fermitate în privinţa principiilor şi a sancţiunilor”, căutând în acelaşi timp „pacea prin dialog”, ceea ce, „incontestabil”, este „foarte dificil”, a adăugat oficialul francez. 

Citește și: Drama neștiută a lui Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor. Cum i s-a declanșat sindromul Tourette

Citește și: De ce s-au prăbușit MIG-ul și elicopterul în Constanța.Explicațiile unui fost pilot pentru tragedia în care au murit 8 români

Citește și: Daniel Onoriu, primele declarații după 55 de zile de comă:„Mi-e milă de soția mea pentru cât a pătimit pentru mine’

Avertismentul lui Macron pentru Putin, în plin război cu Ucraina

Totodată, Palatul Elysee a precizat că „nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin, care să ne poată liniști'.

„Te minți singur. Va costa scump țara ta, care va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp”, i-a transmis Macron lui Putin, potrivit presei franceze.

Ulterior, Palatul Elysee a emis un comunicat de presă, citat de BFMTV și LeFigaro, în care se menționează că, „potrivit opiniei președintelui Macron, ce este mai rău abia urmează să vină”, având în vedere cele transmise de președintele rus.

„Macron crede că obiectivul lui Putin este de a cuceri toată Ucraina”, notează sursa citată.

Rusia a confirmat discuția telefonică Putin – Macron

Kremlinul a transmis la rândul său că Putin i-a spus lui Macron în discuţia de joi că scopurile operaţiunii Rusiei în Ucraina, şi anume demilitarizarea şi obţinerea statutului de neutralitate, vor fi obţinute până la urmă, potrivit Reuters.

Putin a mai afirmat că orice încercări ale Kievului de a întârzia negocierile nu vor face decât să determine Moscova să îţi sporească lista de solicitări, conform Kremlinului.

Discuţia telefonică dintre Macron şi Putin a fost anunţată în direct în cursul dimineţii de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă online, transmite Agerpres.

„Franţa are o tradiţie veche în a fi intermediară în conflicte', a spus el, subliniind că Moscova ar fi „încântată” dacă Franţa ar reuşi în această misiune.

Macron condamnă invazia Ucrainei de către Rusia

Miercuri, preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat invazia Rusiei în Ucraina ca fiind un război „alimentat de o lectură revizionistă a istoriei europene”.

Cu toate acestea, Macron a spus că va menţine legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a încerca să-l convingă să renunţe la arme, citează Digi24.ro.

Şeful statului francez a adăugat că oferă ajutorul Franţei în negocierile dintre reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei şi încearcă să împiedice ca actualul război din Ucraina să se extindă în alte ţări.

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă