Drama neștiută a lui Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor. Cum i s-a declanșat sindromul Tourette

Publicat pe

Andrei Ungureanu este câștigătorul iUmor, sezon 9, show în urma căruia a devenit cunoscut ca 'omul cu Tourette'. Tânărul din Miercurea Ciuc a devenit viral și pe internet, după ce a început să se filmeze pentru a le arăta lumii ce înseamnă să trăiești cu sindromul Tourette.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Andrei Ungureau a povestit cum i s-a declanșat sindromul Tourette și cum este pentru el viața cu această boală. Câștigătorul iUmor a dezvăluit că, în cazul lui, nu este vorba despre o boală ereditară, nu a moștenit-o de la părinți, însă în cazul lui sunt șanse de 50% să o dea copilului său.

Drama neștiută a lui Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor. Cum i s-a declanșat sindromul TouretteDrama neștiută a lui Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor. Cum i s-a declanșat sindromul Tourette

„Mi s-a declanşat şi pentru că mama a plecat din ţară, dar şi după o sperietură pe care am tras-o din cauza unui prieten. Există un moment declanşator. Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom.

Părinţii mei n-au avut, iar asta e ciudat. Mama îşi mişcă piciorul des, dar nu cred că e Tourette. Nici nu ştiu rude mai îndepărtate care să fi avut. Asta e ciudat la mine. Părinţii au descoperit că am ceva. Am început să mă strâmb foarte des, să mişc din umeri, să fac gălăgie. Mie nu mi se părea ceva ieşit din comun. Nu m-a speriat', a spus Andrei Ungureanu.

„Înainte de a merge la medic, eu deja ştiam că am Tourette. M-am documentat. Prin 2010, am avut o criză de distonie acută (n.r. – dereglare funcţională a sistemului nervos vegetativ). Atunci am fost la spital în Italia, unde mi-au făcut rezonanţă magnetică – pentru asta m-au anesteziat, pentru că eu nu puteam să stau nemişcat. Şi s-a confirmat oficial că am sindromul Tourette. După 12 ani!, a mai mărturisit tânărul, arată Click.

Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, a impresionat juriul

După ce au reușit să treacă însă peste șocul momentului, cei trei jurați s-au distrat copios, deoarece Andrei Ungureanu a făcut show la iUmor. Textul său, autoironic și bine dozat, a spus, de fapt, povestea vieții sale, fiindcă tânărului nu-i este deloc ușor să se adapteze în societate. cu toate acestea, el a devenit mai întâi vedetă pe TikTok, unde are o mulțime de fani.

Am început să fac TikTok de un timp și mă filmez pentru a le arăta și altora ce înseamnă să trăiești cu acest sindrom. Cumva este o parte din mine acum, Tourette e atunci când corpul meu se mișcă involuntar, scoate sunete involuntar și vă înjură involuntar”, le-a explicat Andrei juraților.

Sinceritatea, dar și umorul spumos al lui Andrei Ungureanu, Omul cu Tourette de la iUmor, l-au trimis pe concurent direct în finală, datorită voturilor primite de la telespectatori prin aplicația iUmor.

Citește și:

Mădălina Ghenea are un nou iubit. Fotbalistul Nicolo Zaniolo este cu 12 ani mai mic și și-a părăsit logodnica pentru frumoasa româncă

Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit. El i-a luat afacerea și i-a spus adio vedetei

Dan Bittman, despre povestea de dragoste cu Mihaela Rădulescu: „Am dus-o dincolo de nori”

Andrei Ungureanu este câștigătorul sezonului 9 'iUmor'

Ieri seară a avut loc Finala sezonului 9 „iUmor', emisiunea de la Antena 1. Dintre sute de concurenți care s-au înscris la emisiune, doar 13 au reușit să ajungă în Marea Finală și să lupte pentru premiul de 20.000 de euro. Cei 13 concurenți care au ajuns în finală au fost: Andrei Ungureanu, Giorgiana Lupu, Biba Struja, Ştefan Nistor, Mădălin Ghioc, Cristi Manolescu, Alin Georgescu, Gabriela Porumbacu, Mihai Tasici, Petre Dănuţ Irinel şi Jasmina Negrea.

Concurentul care a reușit să ajungă la inimile oamenilor și să-i facă să râdă a fost Andrei Ungureanu! A fost desemnat de public ca fiind 'regele umorului' și a câștigat 20.000 de euro. Gesturile sale necontrolate, ticurile fizice și verbale – printre care și cuvinte obsecne – i-au lăsat pe Delia, pe Bendeac și pe Cheloo cu gura căscată.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter