Marius Nedelcu vorbește despre incidentul controversat de la World Class

Publicat pe

Marius Nedelcu, membru al trupei Akcent şi regional manager al centrelor de wellness World Class România, a vorbit despre cazul controversat în care compania la care lucrează este implicată.

 

Marius Nedelcu1

 

În urmă cu o săptămână, în social media şi în presa online au apărut articole care acuzau compania că are un comportament homofob şi că impune reguli discriminatorii. Totul a pornit de la un incident petrecut în luna martie, atunci când doi dintre membri clubului Downtown au avut un conflict privind prezenţa fiicei de 3 ani a unuia dintre ei în vestiarul destinat bărbaţilor. Discuţia a divagat într-un schimb de replici referitoare la orientarea sexuală a părintelui fetiţei, care s-a încheiat prin intervenţia managerului de club. Ca urmare a acestui incident, părintele fetiţei a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

 

Prezent la conferinţa de presă susţinută de reprezentanţii World Class, Marius Nedelcu a declarat că angajaţii companiei nu discriminează nicio categorie de oameni şi că el însuşi, ca artist, trebuie să le mulţumească minorităţilor sexuale pentru succesul pe care l-a înregistrat muzica sa.   Nu aş lucra niciodată pentru o companie homofobă. Muzica mea era ascultată mai ales de femei şi de comunitatea gay, datorită lor am avut succes. De-a lungul anilor am susţinut concerte în cluburi ale comunităţii gay, peste graniţă, chiar şi în Rusia, unde e destul de greu pentru minorităţile sexuale. Lucrez la World Class din anul 2000, iar această companie e deschisă'.

 

De-a lungul anilor au existat numeroase sesizări din partea membrilor cluburilor World Class România, care şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu disconfortul creat de prezenţa unor minori de sex opus în vestiare. Atât reclamaţiile, cât şi evenimentul din luna martie, au condus la adoptarea unei reguli potrivit căreia copiii, cât timp se află în vestiare (pentru bărbaţi sau pentru femei), să fie însoţiţi de persoane de acelaşi sex.

 

'În general, nu comentăm public disputele membrilor noştri, însă în acest caz informaţiile care au fost prezentate eronat, nu sunt în acord cu principiile după care ne ghidăm în cadrul companiei. Mai mult decât atât imaginea unora dintre angajaţii noştri a fost afectată. Una dintre valorile fundamentale ale World Class este aceea de a trata cu respect şi în mod egal fiecare persoană, indiferent de orientare sexuală, rasă, culoare, naţionalitate etc. Pentru a soluţiona cu succes acest subiect, intenţionăm ca în perioada următoare să analizăm situaţia alături de autorităţi competente, specialişti (parenting, psihologi) şi membri ai cluburilor noastre', a declarat Mikael Fredholm, CEO World Class România.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter