Mesajul emoționant al Tamarei Buciuceanu pentru publicul ei: "Poate vă veţi întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?"

Publicat pe

Marii artiști din generația de aur a României se duc pe rând… Astăzi, ne-a părăsit Tamara Buciuceanu, care, la 90 de ani, a încetat din viață, lăsând în urmă o moștenire culturală imensă. Iată mesajul impresionant al actriței pentru cei care au iubit-o!

Cea supranumită Doamna comediei românești, Tamara Buciuceanu Botez, s-a stins din viață în cursul zilei de azi, la Spitalul Elias din Capitală, unde fusese internată la începutul lunii octombrie, în urma acutizării afecțiunii de inimă de care suferea de mult timp. În pofida eforturilor medicilor, actrița nu a mai putut fi salvată, de azi lumea teatrului și a cinematografiei românești fiind mai săracă…

„Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”

Deși cei mai mulți artiști români din generația de aur s-au stins în uitare – poate cel mai dureros lucru pentru un om al scenei -, Tamara Buciuceanu Botez a avut parte totuși de o binemeritată omagiere cât a fost încă în viață… Actrița a primit o diplomă pentru întreaga carieră, din partea unor reprezentanți ai ministerului Culturii, care au vizitat-o acasă cu o zi înainte de a primi 90 de ani.

De asemenea, Tamara Buciuceanu a fost omagiată și la finele anului trecut, în decembrie, când împlinise 65 de ani de carieră, atunci actrița menționând că se bucură că nu a fost uitată. „Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. (…) Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă”, a spus Tamara Buciuceanu-Botez, pe scena Teatrului Metropolis, citată de adevărul.ro.

De asemenea, cu aceeași ocazie, marea actriță a ținut să le mulțumească celor care nu au uitat-o recitându-le şi câteva versuri: „Când nu veţi mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veţi întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?'. Versuri care acum, când ea nu mai este, au o conotație aparte și aduc brusc lacrimi în ochi…

Mesajul emoționant al Tamarei Buciuceanu pentru publicul ei: "Poate vă veţi întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?"Mesajul emoționant al Tamarei Buciuceanu pentru publicul ei: "Poate vă veţi întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?"

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter