Mici cadouri pe care le poți împărți de Crăciun familiei, prietenilor și colegilor (P)

Publicat pe

Dacă ai crezut întotdeauna că alegerea cadourilor de Crăciun e misiune complicată, acum o confirmă și studiile. Cel mai greu ne este să decidem ce cadou să îi luăm partenerului de viață, arată un studiu realizat de OnePoll pe un eșantion de 2.000 de adulți – odată ajunși în magazin, ne ia până la trei ore să facem o alegere pe care să nu o regretăm mai târziu.

Nici altor pesoane apropiate nu vrem să le oferim un cadou oarecare. O oră și jumătate durează să alegem cadoul de Crăciun pentru cea mai bună prietenă și tot cam atât să ne decidem ce le vom oferi părinților.

Mai simplu este să alegem cadourile pentru colegii de muncă, arată același studiu, poate și pentru că acestea pot fi simbolice, în limitele unui buget stabilit de comun acord.

Studiile arată însă și că, deși petrecem ore bune la cumpărături pentru a alege cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, nu reușim întotdeauna să punem în coș ceva nou. Pe lista celor mai întâlnite cadouri de Crăciun se află voucherele de cumpărături, aparatele foto, căștile wireless, ramele foto, pantofii sport, pijamelele, mănușile și fularele, decorațiunile și preparatele tradiționale de Crăciun.

Acestea fiind zise, dacă anul acesta ai de împărțit daruri mai ceva ca Moș Crăciun și nu știi ce să treci pe listă ca să fie cât mai puțin previzibilă, uită de de cadourile de mai sus și aruncă o privire peste sugestiile de mai jos. Ți-am pregătit câteva idei de cadouri pentru familie, prieteni și colegi, mai toate accesibile și simplu de împachetat.

Idei de cadouri pentru prieteni

Lumânările parfumate se vor afla mereu pe listă, dar ca să nu fie totul previzibil, adaugă în pachet și una-două cutii de chibrituri bogat decorate în stil italian.

Dacă ai prieteni care sunt mai des pe drumuri decât acasă, le-ai putea face cadou o geantă de umăr, de tip poștaș, o carte de bucate cu specialități din jurul lumii sau o băutură tradițională a unei alte țări.

Ai prieteni care își schimbă des telefonul? Împachetează și așază sub brad astfel de huse pentru telefoane. Ai de ales între husele universale sau cele book cover, flip cover, clear view și așa mai departe.

Dacă prietenii tăi apreciază muzica veche, discurile de vinil, pe care le poți găsi și în magazinele de la noi, ar putea fi un cadou binevenit.

Idei de cadouri pentru familie

Apropiaților le poți aduce cadouri pentru casă, chiar și de Crăciun. Idei excelente sunt oglinzile vintage, cu ramă bogat ornamentată, lămpile de masă și chiar seturile de pahare, mai ales dacă ieși din tipare și, în locul paharelor de vin, le alegi pe cele de cocktail sau lichior, numai bune pentru petrecerea de final de an. Nici papucii de casă nu sunt de lepădat, mai ales dacă alegi un model cu imprimeuri scandinave.

Alte idei de luat în seamă: biletele la teatru, torturile personalizate, bijuteriile handmade pentru mama sau bunica, o sticlă de rom cubanez, pentru bărbații din familie.

Idei de cadouri pentru colegii de birou

Colegilor le poți oferi cadouri mai degrabă simbolice: decorațiuni de birou, o colecție de cărți, un album de călătorie, o husă pentru telefon, un rucsac, un fular handmade, prăjituri de casă, un voucher de cumpărături, un bilet la o conferință sau un workshop.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter