Monica Pop a ținut o dietă revoluționară și fără riscuri. Cum a slăbit oftalmologul 40 de kilograme fără nutriționist

Publicat pe

Medicul oftalmolog  Monica Pop a ținut, în urmă cu câțiva ani, un regim de slăbire drastic, în urma căruia a slăbit 40 de kilograme. Monica Pop nu a urmat o dietă recomandată de nutriționist și mulți au spus, la vremea aceea, că tehnica sa de slăbit este una complet iresponsabilă și poate avea repercusiuni grave asupra sănătății.

Monica Pop a ținut o dietă revoluționară și fără riscuri. Cum a slăbit oftalmologul 40 de kilograme fără nutriționistMonica Pop a ținut o dietă revoluționară și fără riscuri. Cum a slăbit oftalmologul 40 de kilograme fără nutriționist

Prof. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a fost aspru criticată, în urmă cu 10 ani, din cauza unui regim de slăbire extrem de controversat. Medicul încercase, până atunci, multe diete care să o scape de kilogramele în plus, însă fără succes. Astfel, fără să ceară sfatul unui nutriționist, Monica Pop a început o dietă bazată pe înfometare.

„Într-o zi am apelat la un mic artificiu: mi-am cumpărat o bluză cu câteva numere mai mici, în care eram conştientă că nu intru, iar apoi timp de nouă zile nu am mâncat absolut nimic, beam doar o ceaşcă de cafea fără zahăr dimineaţa. Pe parcursul zilei, beam apă, atât cât îmi cerea organismul. După această perioadă, bluza cumpărată îmi era largă”, povestea, atunci, prof. dr. Pop.

 

După perioada de înfometare, medicului i s-a făcut rău. „Apoi, am început să mănânc. Am luat două înghiţituri, după care m-a sunat o prietenă de-a mea şi am vorbit în jur de 20 – 30 de minute. Şi când m-am întors la mâncare, deja se instalase starea de saţietate”, spune Monica Pop. Povestea s-a repetat şi a doua zi şi, pentru că starea de saţietate se instala în timpul ce vorbea la telefon cu prietenii.

„După ce am am ajuns la 97 de kilograme am refuzat să mă mai urc pe cântar. Urmând regimul ajunsesem undeva la 60 de kilograme. Nu am apelat la niciun specialist. Am fost propriul meu nutriţionist”, mărturisea medicul, la vremea aceea, într-un interviu pentru gandul.info.

Managerul Spitalului de Oftalmologie susţine că singura perioadă în care nu s-a simţit bine a fost după cele nouă zile de înfometare. „Am avut o stare de leşin. În rest nu mi s-a făcut rău, ba mai mult, îmi continuam activitatea profesională fără niciun fel de probleme”, a afirmat aceasta.

Specialistul spune că nu regretă niciun moment faptul că a recurs la această dietă, ba, dimpotrivă, o recomandă şi altor persoane care nu reuşesc să slăbească: „Recomand acest regim tuturor persoanelor sănătoase, deoarece persoanele bolnave de diabet îşi pun viaţa în pericol. Cheia succesului constă într-un pic de voinţă, susţinerea din partea celor dragi, deşi soţul meu nu a fost de acord, pentru că îmi spunea că, la ce program încărcat am, îmi pun sănătatea în pericol”. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter