Nico si Mirita nu au plagiat

Publicat pe
Comisia de la Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, intrunita ieri pentru a analiza piesa finalista la Eurovision, a deliberat: „Pe o margine de lume' (compozitor Andrei Tudor, textier Andreea Andrei) nu plagiaza compozitia artistului spaniol David Bustamante, „La Magia del Corazon'.

„In ciuda asemanarii a ÅŸase note muzicale de la inceputul refrenelor celor doua opere muzicale, piesa nu poate fi considerata un plagiat al operei muzicale , intrucat in intregul lor cele doua opere muzicale sunt diferite', au afirmat membrii comisiei profesionale, formata din Horia Moculescu, Viorel Gavrila si Eugen Rotaru.

Vlad Mirita, Catalin Maruta, Nico
Vlad Mirita, Catalin Maruta si Nico

Rumorile au pornit de la sesizarile primite de organizatorii Selectiei Nationale Eurovision, dar si de la initiativa forumistilor TVR de a strange semnaturi in vederea descalificarii piesei. Realizatorii petitiei amenintau ca daca plangerea strange 10.000 de voturi, va fi trimisa la European Broadcasting Union, care organizeaza Eurovision 2008.

Desi pericolul a trecut, scepticii sunt de parere ca in finala de la Belgrad, fie si asemanarea nesemnificativa cu o piesa consacrata poate duce la descalificare. Cu toate acestea, Nico si Vlad Mirita spera la o victorie, fiind deja plecati in turneul de promovare, a carui prima destinatie este Atena.

Scandalul plagiatului nu este ceva neobisnuit pentru selectiile nationale Eurovision. Nu mai devreme de anul trecut, comisia a fost nevoita sa analizeze piesele interpretate de Simplu&Andra, New Effect feat Moni-K, Locomondo si Rednex fet. Ro-Mania.

Foto: Pro Tv

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter