O mai ții minte pe Siena Vușcan, de la Românii au talent? Ce a făcut cu premiul de 20.000 de euro și cum i s-a schimbat viața după emisiune

Publicat pe

Vă mai amintiți de Siena Vușcan, fetița de 10 ani, care s-a clasat pe locul doi în finala sezonului 10 de la Românii au Talent? Este, în mod clar, o concurentă greu de uitat, atât de publicul emisiunii, cât și de juriul care i-a acordat un Golden Buzz, ce e a trimis-o direct în finală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Micuța Siena nu a luat premiul cel mare, însă a obținut premiul al doilea, de 20.000 de euro, și șansa de a deveni cunoscută în întreaga lume. Aflați în România acum, părinții ei, Sonia și Constantin Vușcan, au povestit cum s-a schimbat viața fiicei lor după concurs.

„Încă resimțim emoția de a fi fost atât de aproape. Ne asumăm responsabilitatea deciziilor luate cumva în joacă, făcând abstracție de contextul actual, cu starea de spirit a oamenilor afectată de schimbările profunde impuse de pandemie. Siena e însă fericită și știe că spectacolul trebuie să continue, ca într-o replică celebră, iar zâmbetul ei senin a rămas mereu acolo chiar și după ce reflectoarele s-au stins, e acolo pentru toți oamenii care îi vorbesc, e acolo pentru orice altă scenă care o primește.

Își dorește mult să fie musafirul scenelor ori a emisiunilor unde întrebările așteaptă un răspuns, fie el și fluviu, cum e mai mereu cel al Sienei. Ea răspunde cu entuziasm și e fericită că trebuiesc cuiva răspunsurile ei, cântă pentru cei cărora le place cântecul ei, dar mai cu seamă pentru cei ce o plac pentru ce și cum este ea. Uneori pe stradă, oamenii o opresc și îi vorbesc despre câtă bucurie le-a provocat copilărosul ei fel de a fi. O încurajează, îi spun că trebuie să își împlinească visul, că ei o vor aștepta și în viitor. Iar Siena cânta, scrie, se joacă și caută…”, au declarat părinții Sienei pentru Click!.

Nimeni nu s-a așteptat ca Siena să ajungă atât de departe la Românii au talent.

„Toată experiența asta a maturizat-o și i-a trasat ambiții și poate dorința unei revanșe față de ea însăși. E un copil încrâncenat și dârz, iar nouă ne place că e așa, cu ambiții mari față de trăirile și performanțele ei, cu un drum de pe acum schițat. Ne place că e curajoasă și detașată. Vor urma reușite și eșecuri, iar noi o vrem pregătită să le îmbrățișeze pe toate deplin, așa cum face ea cu toate. Jocul Sienei e unul serios, dar totuși joc.”, au mai declarat Sonia și Constantin Vușcan. 

Părinții Sienei spun că viitorul lor se scrie în funcție de proiectele fetiței. „Dacă Sienei i se propune un proiect muzical ori cinematografic, ceva serios și de durată, vom rămâne. Siena este deja așteptată cu proiecte în China”, spun aceștia.

O mai ții minte pe Siena Vușcan, de la Românii au talent? Ce a făcut cu premiul de 20.000 de euro și cum i s-a schimbat viața după emisiuneO mai ții minte pe Siena Vușcan, de la Românii au talent? Ce a făcut cu premiul de 20.000 de euro și cum i s-a schimbat viața după emisiune

Ce vor face cu premiul de 20.000 de euro

Părinții Sienei susțin că banii câștigați de fetiță la Românii au talent vor fi cheltuiți pe „un pian electric, ceva ce poate fi luat ușor în spate și dus cu noi oriunde, și o chitară. Restul vor fi păstrați pentru împlinirea ei ca artist”.

Părinții Sienei sunt profesori universitari

Siena a locuit cu părinții săi în China timp de cinci ani și a învățat foarte bine această limbă străină în doar an și jumătate. Ea s-a născut în Statele Unite, la San Francisco, așa că vorbește foarte bine și engleza, iar acasă – în familie – vorbește doar în limba română.

Părinții Sienei Vușcan sunt din Cluj-Napoca, dar de șase ani locuiesc în Huangdao, China. În cadrul unui interviu, ei au mărturisit că vor să călătorească în mai multe țări, dar, deocamdată, stau în China pentru că fiica lor de 10 ani are o carieră muzicală acolo.

cine e Siena Vușcan de la Romanii au talent
cine e Siena Vușcan de la Romanii au talent

Părinții săi sunt profesori universitari; mama este profesoară de artă, tatăl – profesor de economie. Siena are o soră, în vârstă de șase ani și un frate, de un an.

Pe scena de la „Românii au talent', Siena Vușcan a venit îmbrăcată la prima sa apariție pe scena show-ului de la ProTV într-o uniformă pe care chinezoaicele au purtat-o în Al Doilea Război Mondial și a interpretat o melodie de luptă.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter