Olga, medic militar și mamă eroină a 12 copii, a murit în războiul cu Rusia: „Din cauza luptelor, încă nu o putem îngropa”

Publicat pe . Actualizat Joi, 17 martie 2022, 14:38

Olga Semidyanova, medic militar și mamă eroină a 12 copii, a murit în războiul cu Rusia. Aceasta se numără printre miile de victime înregistrate după ce rușii au invadat Ucraina. Femeia s-a stins din viață pe frontul de luptă, la granița regiunilor Donețk și Zaporojie, apărându-și țara. Iată cum și-ar fi presimțit moartea!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Olga Semidyanova, medic militar și mamă eroină a 12 copii, a murit în războiul cu Rusia. Femeia s-a stins din viață la doar 48 de ani, pe câmpul de luptă, în timp ce își apăra țara. Aceasta și-a dat ultima suflare granița regiunilor Donețk și Zaporojie, lăsând în urmă 12 suflete ca o plâng neîncetat.

mama-eroina-rusia-1mama-eroina-rusia-1

Olga Semidyanova era din Marhaneț, regiunea Zaporojie, Ucraina. Mai demult, ea a devenit mamă-eroină, după ce a dat naștere la șase copii și a salvat șase băieți dintr-un orfelinat. Pe lângă astea, ea primise și Ordinul de Onoare și Glorie, uluind pe toată lumea cu altruismul ei.

Citește și: Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, despre negocierile cu Ucraina:”Există speranțe pentru un compromis”

Citește și: Zelenski, mesaj pentru jurnalista care a întrerupt emisiunea cu o pancartă anti-război:”Sunt recunoscător acelor ruşi care…”

Citește și: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor. Văduva victimei:”Sper să îl văd în România, să plătească!”

Citește și: Viorel Lis, primele declarații după infarct:”Am plâns pentru prima dată. Eram sigur că nu o să mă mai întorc”

Olga, medic militar și mamă eroină a 12 copii, a murit în războiul cu Rusia

Cei 12 copii ai Olgăi au acum inime sfâșiate de durere. Anna, una dintre fiicele ei, a povestit că femeia a fost singură la părinți.

„Mama noastră este din Zaporojie, singurul copil al părinților ei', a declarat fiica Olgăi Semidyanova pentru Fakt.

Olga Semidyanova s-a măritat la 19 ani. Ulterior, ea a născut cinci copii, trei fete și doi băieți. Pentru că aveau nevoie de mai mult spațiu, femeia și familia ei se mutaseră într-o casă de lângă Marhaneț. În timp ce era gravidă cu o altă fiică, Olga a decis să salveze șase băieți de la orfelinat.

„Sora noastră mai mică s-a născut acolo în 2008. În timp ce era încă însărcinată cu ea, mama a decis că vrea să salvezie și alți copii de la orfelinat. La consiliul de familie am susținut inițiativa părinților, așa că au adoptat șase băieți. Toți erau copii cu probleme, fiecare cu o traumă psihologică din trecut', a continuat Anna.

Femeia a născut 6 copii și a adoptat alți 6

În 2015, soțul Olgăi Semidyanova s-a oferit voluntar să lupte într-un batalion al DUK. Gestul lui a fost urmat apoi și de ea, ca medic militar. Pentru curajul, eroismul și profesionalismul ei, femeia a primit diferite premii, printre care și Ordinul de Onoare și Glorie.

Olga Semidyanova și-a presimțit moartea. Cel puțin asta susține familia ei. Spune că femeia știa că o să moară, astfel că a făcut un gest emoționant. Cu doar câteva ore înainte de tragedie, Olga a trimis acasă un rucsac cu diferite lucruri și le-a spus copiilor, în scris, cât de mult îi iubește. Aceasta îi anunța că va merge într-un „punct fierbinte'.

Familia susține că Olga și-a presimțit moartea

Din cauza luptelor din Ucraina, Olga Semidyanova nu poate fi acum înmormântată. Femeia urma să devină bunică, pentru că fiul ei cel mare va fi curând tată. Din nefericire, nu a mai apucat această bucurie.

„În timpul luptei, armata noastră s-a retras, iar comandantul batalionului a ordonat ca toate femeile din prima linie să facă un pas în spate, dar mama mea a refuzat. Din cauza luptelor grele, încă nu o putem îngropa pe mama. Ne rugăm constant pentru ea și îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trimis-o.

Ea a devenit un exemplu de patriotism și dragoste pentru pământul ei, pentru noi. Mama noastră merită să fie amintită, să se scrie cântece despre ea. Pentru multele lucruri pe care le-a făcut, pentru lacrimile pe care le-a vărsat, pentru zâmbetele pe care le-a oferit', a susținut și Iulia Volkova, o altă fiică a Olgăi.

Sursă foto: ukrainenews.fakty.ua, Foto Simbol Hepta și Profimedia Images

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă