OMS, sfaturi pentru țările cu rată mare de infectare COVID-19: ”Puneţi cazurile de contact în carantină”

Publicat pe

Cazurile de coronavirus sunt într-o continuă creștere și pare că nicio metodă nu mai este eficientă pentru a opri pandemia. Care sunt sfaturile date de OMS pentru țările cu rată mare de infectare cu COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

'Puneţi cazurile de contact în carantină', este îndemnul dat de directorul OMS însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară.

Michael Ryan a declarat că fiecare persoană care a intrat în contact cu cineva testat pozitiv cu COVID-19 ar trebui să stea în carantină. Directorul OMS consideră că așa s-ar întrerupe lanțul transmiterii noului coronavirus.

Citește și: Un nou simptom COVID-19. Medicii au descoperit încă un semn al infectării cu noul coronavirus

'Dacă mi-aş putea pune o dorinţă magică pentru a îmbunătăţi un lucru pe care ar trebui să-l îmbunătăţim cu adevărat, aceasta ar fi să mă asigur că fiecare persoană care s-a aflat în contact cu un caz confirmat de Covid-19 este pusă în carantină pe perioada necesară, pentru a întrerupe lanţul transmiterii', a declarat Michael Ryan la Geneva, în conferinţa sa de presă bisăptămânală.

Citește și: Atenție! Coronavirusul rezistă pe pâine până la 3 ore. Cum poți preveni infectarea

'Eu nu cred că acest lucru se întâmplă sau că este făcut în mod sistematic', iar acesta 'unul dintre principalele motive pentru care vedem bilanţuri atât de mari', a subliniat oficialul OMS.

Cazurile de COVID-19 au explodat în ultimele două săptămâni în Europa, iar urmărirea cazurilor de contact este deficitară în numeroase ţări.

'Ştiu că oamenii s-au săturat, dar acest virus a arătat că dacă lăsăm garda jos poate reapărea în mare viteză şi ameninţa spitalele şi sistemele de sănătate', a avertizat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și: Cum te tratezi acasă de COVID-19, dacă ai o formă ușoară. Recomandările medicului Virgil Musta

FOTO: pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter