Ovidiu Lipan Țăndărică, proiect uriaș pentru promovarea României: "Vom transmite tot ce avem mai bun"

Publicat pe

Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști ai României, dă startul unei serii de evenimente care să promoveze România în toată lumea. Alături de amici de-ai săi, Ovidiu Lipan Țăndărică a pus la punct un proiect intitulat 'Țara mea de glorii, țara mea de dor', care va debuta pe 8 iunie cu primele evenimente dedicate promovării României în lume.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, în acest proiect gradios vor fi Mani Neumann – 'Violonistul Diavolului' –  și chitaristul Ulli Brand. Muzica pe care o vor cânta cei trei în concerte variază de la piesele originale ale artistului Ovidiu Lipan Țăndărică, de pe albumele Renașterea și Visul Toboșarului, până la piese  tradiționale românești foarte cunoscute și îndrăgite: Ciocârlia sau Balada lui Ciprian Porumbescu.

Ovidiu Lipan Țăndărică, proiect uriaș pentru promovarea României: "Vom transmite tot ce avem mai bun"Ovidiu Lipan Țăndărică, proiect uriaș pentru promovarea României: "Vom transmite tot ce avem mai bun"

'Începând de pe 8 iunie vom realiza o serie de concerte eveniment pentru promovarea culturii și a locațiilor istorice din România pe plan european', a spus pentru FANATIK, Ovidiu Lipan Țăndărică, primul concert urmând să aibă loc la Cluj.

Ovidiu Lipan Țăndărică a mai dezvăluit că, pe lângă concertele pe care le vor avea în zone cu mare încărcătură istorică și care vor fi transmise online în toată Europa, proiectul va avea, drept completare, și un film cu valoare de documentar.

Ovidiu Lipan Țăndărică a decis să se implice într-un asemenea proiect cultural de amploare, hotărât fiind să schimbe atitudinea față de România și să prezinte țara ca fiind una cu totul și cu totul specială, atât cultural, cât și istoric.

'Sunt încântat și, totodată, este o provocare pentru realizarea acestor evenimente după atâta vreme de pauză. Sigur, ne vom implica puternic și vom transmite energetic și muzical tot ce avem noi mai bun', a mai precizat Ovidiu Lipan Țăndărică.

Citește și: Adevărul despre relația dintre Elena Băsescu și Syda, la 5 ani de la divorț: „Amândoi avem…'

Citește și: Ce pensie alimentară primește Elena Băsescu pentru copiii săi. Fiica lui Traian Băsescu este mamă singură Citește și: Cine este iubita lui Cosmin Stanciu de la Survivor. Laura l-a pus să îi promită ceva înainte de emisiune

Citește și: Ce pensie alimentară primește Elena Băsescu pentru copiii săi. Fiica lui Traian Băsescu este mamă singură

Impresarul Radu Groza a declarat că proiectul 'Țara mea de glorii, țara mea de dor' este un eveniment cultural realizat în premieră și dorește să scoată în față lucrurile care, de cele mai multe ori, sunt trecute cu vederea când vine vorba despre România.

'Proiectul dorește să marcheze istoria, cultura și identitatea poporului român. (…) Construirea acestui proiect a pornit din dorința de a aduce în atenția publicului un act cultural artistic realizat în premieră națională, o muzică cu valoare incontestabilă. Proiectul reprezintă structural obiceiuri, datini, identitate cultural românească îmbinate cultural-artistic, care va fi transpus într-un film, fiind reprezentativ obiceiurilor noastre', a explicat, pentru FANATIK, Radu Groza.

'În noua formulă de colaborare, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ulli Brand și Mani Neumann combină folclorul est-european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară, chitară, bass şi tobe', a mai spus managerul de proiect.

Unde și când se desfășoară concertele lui Ovidiu Lipan Țăndărică

Concertele în care vor cânta cei trei mari artiști vor avea loc la Cluj (8 iunie), la Miercurea Ciuc (9 iunie), la Sf. Gheorghe (10 iunie) și la Târgu-Mureș (11 iunie).

foto: Facebook Ovidiu Lipan Tandarica

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter