Cum l-a păcălit Nelu Vlad, solistul trupei Azur, pe Nicolae Ceaușescu: "La mine acasă au ajuns doi securiști care..."

Publicat pe

Nelu Vlad, solistul celebrei trupe Azur, a avut curajul de a refuza să-i cânte lui Nicolae Ceaușescu. Ajuns astăzi la 70 de ani, solistul celebrei formații Azur, a rememorat câteva episoade trăite pe vremea lui Ceaușescu și a povestit o pățanie trăită atunci și care presupunea un tupeu fantastic în acei ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nelu Vlad a avut curajul nebun de a nu-i cânta lui Nicolae Ceaușescu, atunci când a acesta l-a chemat la Neptun, declarând că „..nu eram deloc pe aceeași lungime de recepție'. Acum poate că pare lipsit de importanță gestul solistului, dar înainte de Revoluție era extrem de grav.

Cum l-a păcălit Nelu Vlad pe Nicolae Ceaușescu

„Prima dată totul s-a petrecut prin vara lui 1988. Cred că era luna august, dacă-mi amintesc bine. La mine acasă au ajuns doi securiști, care i-au cerut nevesti-mii să mă prezint urgent la restaurantul „Calul bălan' din Neptun, fiindcă urma să-i cânt mult stimatului fiu al poporului.

Nicolae Ceaușescu se afla în concediu la Neptun și probabil trepădușii din jurul său se gândiseră că Azur putea constitui o modalitatea de divertisment pentru el. Am decis să plec departe de casă, la Tecuci. Aveam acolo niște prieteni buni, așa că am decis să stau la ei câteva zile.

Pe vremea aceea nu existau telefoane mobile, așa că nu mă puteau găsi cu una, cu două. Probabil doar dacă m-ar fi dat în urmărire generală, prin intermediul televiziunii. Asta cred că era singura variantă', a povestit Nelu Vlad pentru Impact.

Citește și: Irina Tănase a mers într-un atelier de rochii de mireasă, după ce s-ar fi certat cu Liviu Dragnea.A fost surprinsă chiar în mașina politicianului

Citește și: Ellie White a schimbat 18 bone pentru cei doi copii ai săi:„Unul dintre părinți e blocat tot timpul acasă’

Citește și: Irinel Columbeanu vrea să dea lovitura în afaceri cu o nouă invenție:'Mi-a venit ideea în pandemie'

Ce a pățit trupa Azur, după ce l-a refuzat pe Ceaușescu

După episodul în care a refuzat să-i cânte lui Nicolae Ceaușescu, Nelu Vlad și-aduce aminte și de un alt episod, de data asta cu cei de la Securitate. Celebrul solist spune că, deși erau cunoscuți cam peste tot, refuzul său nu a făcut valuri prea mari în acele vremuri.

Cu toate astea au existat și repercursiuni, mai ales după ce reprezentanții Securității din județul Brăila au decis că Nelu Vlad și colegii din trupă trebuie să pună umărul la dezvoltarea socialistă a țării.

Așa se face că toți membrii trupei Azur, din muzicanți au ajuns să fie încadrați în câmpul muncii socialiste ca fierar-betoniști, lucrând cot la cot cu muncitorii pe șantiere, potrivit sursei menționate mai sus.

Ce avere avea Nelu Vlad pe vremea lui Ceaușescu

Nelu Vlad a făcut furori înainte de Revoluția din 1989, alături de trupa Azur. Artistul adunase, la acea vreme, o avere fabuloasă.

Înainte de 1989, melodii precum Cenuşăreasa' ori Mona', interpretate de formația Azur, făceau furori la petreceri. Nelu Vlad și formația sa s-au bucurat de un imens succes, care s-a văzut și în ceea ce privește situația financiară a liderului formației.

Astfel, la Revoluția din 1989, Nelu Vlad ajunsese să adune peste un milion de lei. Dezvăluirea a fost făcută de vedeta de televiziune Adriana Bahmuțeanu, cea care i-a luat un interviu lui Nelu Vlad.

„E liderul legendarei trupe Azur de peste 30 de ani! Revoluția l-a prins cu peste 1 milion de lei „la saltea', bani pe care nu i-a investit cu cap, zice el! I-am călcat pragul casei și-am aflat cum i-a fost drumul prin viață, de la persecuția din vremea comunistă până la succesul din zilele noastre! …Nelu Vlad, cel care doar acasă, din când în când, se desparte de pălăriile și costumele absolut unice!!!', a spus Adriana Bahmuțeanu pe contul său de socializare.


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter