Pericolul neștiut din cel mai gustos fruct! Cercetătorii avertizează: un banal grapefruit te poate ucide

Publicat pe

Aparent, grapefruit-ul este un fruct miraculos, plin de vitamine și extrem de eficient în dietele de slăbit. Totuși, în anumite condiții, acest banal fruct poate duce la complicații grave și chiar moarte. Conform unor studii, în combinație cu anumite medicamente, deloc puține la număr, grapefruitul acționează ca o otravă.

Unul dintre cele mai populare citrice, grapefruitul este bogat în vitamina C și extrem de eficient în dietele de slăbit. Nu este doar un fruct suculent și gustos, ci și unul extrem de nutritiv. Grapefruitul întărește sistemul imunitar, previne apariția pietrelor la rinichi, curăță ficatul, reduce colesterolul, accelerează metabolismul, astfel încît, combinat cu sportul, te poate ajuta să slăbește cel puțin un kilogram săptămânal.

Așadar, pare că acest fruct este o binecuvântare pentru corpul uman. Atenție, însă, acest fruct banal, sau sucul lui, pot cauza moartea, conform cercetărilor din ultimii ani.

Fructul de grapefruit poate deveni otrăvitor în combinație cu anumite medicamente

Conform unor studii, sucul de grapefruit are efect toxic în combinatie cu aproape 90 de tipuri de pastile folosite pentru a trata bolile cardiovasculare, colesterolul sau chiar cancerul, notează Știrile Pro Tv.

Exista peste 85 de medicamente care, consumate în combinație cu grapefruit sau cu suc de grapefruit, pot otrăvi corpul. Substanțele din acest fruct dezactivează enzimele din corp, care trebuie să descompună medicamentele, iar acestea ajung în sistemul nostru în formă uneori și de 20 de ori mai puternică. În cazul a 42 de medicamente interacțiunea poate avea efecte secundare lipsite de gravitate, însă lista celor absolut periculoase in combinatie cu grapefruit s-a lungit de la 17 la 43, notează Pro Tv, citând cercetătorii canadieni.

Conform descopera.ro, când grapefruitul devine otrăvitor, în combinație cu anumite medicamente, poate cauza moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme.

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter