Preselecția Eurovision România 2023 s-a încheiat. Care sunt cele 12 piese care participă la faza următoare a concursului

Publicat pe

Preselecția Eurovision România 2023 s-a încheiat. Câte piese au intrat în preselecția de la Eurovision România. Pe 14 noiembrie, Televiziunea Română a lansat campania de înscrieri pentru Selecția Națională. Duminica trecută, a fost ultima zi în care compozitorii au avut posibilitatea să intre în competiție. Iată câte melodii vor lupta pentru un loc în semifinalele competiției!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Conform regulamentului, preselecţia pieselor participante la concurs are loc în perioada 14 – 16 decembrie 2022, când fiecare dintre acestea va fi audiată de juriul de specialitate. Un compozitor poate avea mai multe piese în concurs, dar interpretate de artişti diferiţi. Membrii juriului vor selecta un număr de 12 piese pentru marea finală, pe care le vom afla pe 17 decembrie. Lista finală va fi publicată pe 19 decembrie, după etapa eventualelor contestații.

Preselecția Eurovision România 2023 s-a încheiat. Care sunt cele 12 piese care participă la faza următoare a concursuluiPreselecția Eurovision România 2023 s-a încheiat. Care sunt cele 12 piese care participă la faza următoare a concursului

Citește și: Câți bani va trebui să achite România pentru a participa la Eurovision în 2023.Suma este fabuloasă

Citește și: Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”, prezentată la Eurovision, în 2006:”A fost perioada mea de glorie”

Citește și: Fostul administrator al clinicii Oanei Zăvoranu susține că firma a intrat în insolvență. Reacția dură a vedetei:„Un șarlatan! A încercat să mânjească cu noroi numele meu'

Citește și: Ce promisiune i-a făcut Nosfe unui concurent de la Chefi la Cuțite, cu puțin timp înainte să moară: „Nu a mai apucat”

Preselecția Eurovision România 2023 s-a încheiat

În data de 19 decembrie, în urma soluționării contestațiilor depuse, juriul Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest a transmis cele 12 melodii care vor participa la faza următoare a concursului.

Adriana Moraru – Faralaes Aledaida – Bla Bla Bla AMIA – Puppet Andrada Popa – No time for me Andreea D Folclor Orchestra – Perinița mea Deiona – Call on me Erin Dăneţ – Bad&cool Maryliss – Hai, vino Ocean Drive – Take you home No Artist – Statues Steven Roho x Gabriella x Formația Albatros – Lele Theodor Andrei – D.G.T. (Off and on)

Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale a atras 84 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. Artiști din țară și din străinătate au intrat în competiția la finalul căreia vom afla cine va reprezenta România pe scena din Liverpool.

Juriul pentru preselecţia pieselor înscrise la ediția din acest an a Selecției Naționale este format din profesioniști cu experienţă, care cunosc piaţa actuală, trendul muzical naţional şi internaţional şi care compun lineup-uri pentru evenimente de succes:

1. Sebastian Ferenţ – Director Muzical al Festivalurilor Untold şi Neversea

2. Laura Coroianu – Co-fondator Emagic, unul dintre primii şi cei mai mari organizatori de concerte şi evenimente muzicale din România

3. Bogdan Stratulă – unul dintre cei mai experimentaţi directori de programe radio şi de televiziune (Director muzical/Director de programe la ProFm, Radio ZU, Virgin Radio, MediaPro Music, Antena 1, Antena Group)

4. John Varbiu – Fondator şi Booking & Artist Hospitality Manager al Festivalului Summer Well

5. Alin Vaida – Fondator şi Director muzical al Festivalului Jazz in the Park.

6. Mihai Predescu – Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023

7. Regizorul proiectului, care va fi ales în urma concursului intern şi extern de proiecte regizorale.

Când va avea loc marea finală

Marea Finală va avea loc în studiourile Televiziunii Române, pe 11 februarie, când vom afla reprezentantul României la ESC 2023. Pentru ultimul act al Selecției Naționale, echipa Eurovision România va realiza un show tv, transmis în direct, on air şi online, în exclusivitate la TVR.

Reprezentantul României la faza internațională a Eurovision 2023 va fi ales exclusiv prin votul publicului.

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter