Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa "Tornero", prezentată la Eurovision, în 2006: "A fost perioada mea de glorie"

Publicat pe

Mihai Trăistariu este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. La ediția din 2006 a Eurovision, artistul a obținut cel mai mare punctaj din istoria României. Recent, Mihai a dezvăluit ce sumă de bani a primit cu melodia Tornero, în cei 16 ani de la Eurovision.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mihai Trăistariu a fost atât concurent la Eurovision, cât și membru al juriului. El este artistul cu cele mai bune performanțe din România la celebrul concurs de muzică. Cântărețul continuă să primească bani din străinătate, din drepturile de difuzare. Suma este enormă pentru orice artist, indiferent de țară.

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa "Tornero", prezentată la Eurovision, în 2006: "A fost perioada mea de glorie"Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa "Tornero", prezentată la Eurovision, în 2006: "A fost perioada mea de glorie"

Artistul a declarat în nenumărate rânduri că este un fan înfocat al Eurovision, mai ales că a fost de 11 ori finalist al concursului muzical. Mai mult, artistul urmărește de fiecare dată festivalul european. Solistul s-a îmbogățit peste noapte cu melodia Tornero.

Citește și: Câți bani câștigă Mihai Trăistariu din apartamentele de pe litoral:”Nu am niciun motiv să mă plâng”

Citește și:Cum reușește Mihai Trăistariu să câștige sume impresionante de bani:„Vin seara acasă cu câte 1.000 de euro'

Citește și:Emisiunea lui Denise Rifai revine cu sezonul 3.Anunțul făcut de Kanal D

Citește și:Liviu Vârciu, după ce iubita lui s-a descălțat în timpul unei petreceri exclusiviste:„Așa, țăranca mea, mânca-i-aș gura ei'

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa Tornero în cei 16 ani de la Eurovision

Mihai Trăistariu a reușit să obțină cel mai mare punctaj din istoria României la Eurovision. În 2006, Mihai a participat la concursul muzical interpretând melodia Tornero, care avea să îl facă bogat peste noapte. Artistul cântă seară de seară pe Litoral, iar apartamentele pe care le are la mare sunt închiriate. Mai mult, Mihai Trăistariu are și o școală de muzică, ceea ce înseamnă că o duce destul de bine pe plan financiar. Recent, cântărețul a dezvăluit suma de bani pe care a primit-o pentru piesa Tornero în cei 16 ani de la Eurovision.

'Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea 'Tornero', bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri', a declarat Mihai Trăistariu pentru ego.ro.

Piesa Tornero este difuzată și acum în mai multe țări

Piesa Tornero cântată de Mihai Trăistariu continuă să fie ascultată și acum în multe țări. Melodia compusă de Eduard Cârcotă se mai difuzează în țările cu destinație de vacanță precum Grecia, Spania, Malta, unde sunt și cluburi. Din drepturile de difuzare, artiștii primesc bani aproximativ 50 de ani.

„Din drepturile de difuzare primim bani cam 50 de ani, apoi piesa intră în istoria muzicii și se mai oferă simbolic doar niște sume, cam un euro la fiecare. Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision, dar sumele sunt mai mici. Lunar îmi mai vin din drepturile de autor cam 15-20 de milioane. Piesa s-a difuzat în peste 30 de țări. Dacă este difuzată la un post de radio sau în cluburi, ni se trimit 8 euro de difuzare, iar acești bani revin către noi, care se împart, tot așa, în patru',a mai spus Mihai.

Mihai Trăistariu: „Nu poți trăi doar din ei”

Întrebat dacă un artist român ar putea trăi doar din banii obținuți din drepturile de difuzare, Mihai Trăistariu a declarat că nu ar putea duce o viață bună. Mai mult, artistul a mărturisit că aceștia bani ar fi doar la limita supraviețuirii.

'Depinde ce piese ți se mai ascultă, ca să știi ce bani mai primești. Mie mi se mai difuzează și acum piesele 'Banana', 'Banii și fetele', 'La mare, la soare!', 'Cât de frumoasă ești!', dar și câteva colinde. Primesc cam 2.000 de lei lunar din piesele acestea românești, sunt bani pe care îi putem considera ca un ajutor de pensie. Sunt buni, dar vrei mai mult, nu poți trăi doar din ei!'a conchis Mihai Trăistariu.

Sursa foto: Captura video, Facebook

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter