Povestea de dragoste dintre pictorii Frida Kahlo şi Diego Rivera bate orice film! În ziua nunţii lor, s-a spus „Parcă s-ar căsători un elefant cu o porumbiță”

Publicat pe

Povestea cuplului de pictori mexicani Frida Kahlo şi Diego Rivera este, fără îndoială, una dintre marile poveşti de dragoste ale secolului XX. Nu a fost lipsită de scandaluri şi despărţiri, însă obsesia bolnăvicioasă a unuia pentru celălalt i-a ţinut împreună peste 30 ani.

Povestea de dragoste dintre pictorii Frida Kahlo şi Diego Rivera bate orice film! În ziua nunţii lor, s-a spus „Parcă s-ar căsători un elefant cu o porumbiță'Povestea de dragoste dintre pictorii Frida Kahlo şi Diego Rivera bate orice film! În ziua nunţii lor, s-a spus „Parcă s-ar căsători un elefant cu o porumbiță'

La un moment dat, Frida a afirmat: „Am suferit două accidente grave în viaţa mea. Unul, când o maşină m-a călcat şi altul a fost… Diego Rivera.

Povestea de dragoste cu cel mai reprezentativ pictor mexican din secolul trecut a început în 1922, când Frida avea doar 15 ani şi el 36. S-au întâlnit prima dată în curtea şcolii, în timp ce realiza una dintre capodoperele sale, La Creación. Pe vremea aceea, Frida Kahlo se refăcea după un teribil accident de maşină, în urma căruia se alesese cu pelvisul şi coloana vertebrală fracturate. Refugiul ei era pictura şi se uita la Diego Rivera ca la un zeu. Prietenele de la școală ale Fridei își amintesc de pasiunea ei pentru Rivera şi spre oripilarea acestora, ea le-a spus că scopul său în viață este să aibă un copil cu el.

Diego a recunoscut imediat talentul ei nativ, încurajând-o să continue. Concomitent, au început să aibă și relații intime. Cu toată opoziția părinților, datorată se pare, reputației proaste a pictorului, dar și diferenței de vârstă de 21 de ani dintre ei, cei doi s-au căsătorit totuși în 1929. Ea avea 22 de ani, el, 43.

În ziua nunţii, părinții Fridei au spus: „Parcă s-ar căsători un elefant cu o porumbiță' şi asta pentru că Rivera era masiv şi avea mersul târșâit, iar Frida, mică și delicată. Pentru a-şi exprima afecţiunea faţă de soţul ei, Frida îl alinta, în mod ciudat, „broască râioasă'.

 Căsătorie presărată cu infidelităţi

Căsătoria lor nu a fost scutită de probleme. Amândoi erau irascibili și au avut numeroase relații extraconjugale. Frida, în plus, a avut relații sexuale atât cu bărbați, cât și cu femei, potrivit unui documentar publicat de ziarulmetropolis.ro.

Dintre femeile cu care s-a iubit Frida Kahlo, cea mai cunoscută a fost cântăreața și dansatoarea Josephine Baker, potrivit Wikipedia. Frida Kahlo nu a fost o bisexuală în accepțiunea modernă a termenului, relațiile sale cu alte femei au fost mai degrabă experiețe sexuale episodice, decât relații stabile. Dacă relațiilor sexuale ale soției sale cu femei nu le dădea importanță, cele cu bărbați îl înfuriau la culme pe Diego Rivera. Frida a avut aventuri cu numeroși bărbați, cei mai cunoscuți fiind sculptorul Isamu Noguchi și comunistul Leon Trotsky (Lev Davidovich Bronshtein).

De cealaltă parte, Kahlo s-a înfuriat când a aflat că Diego avusese o aventură cu sora sa mai mică, Cristina. Cei doi au divorțat în noiembrie 1939, pentru a se recăsători în decembrie, anul următor. Cu toate acestea, neînțelegerile au continuat. Dormeau în camere separate, uneori alăturate.

Ea a acceptat faptul că mariajul lor nu va fi unul monogam și că ea va fi nevoită să ducă o viață mai degrabă independentă.

„Diego nu e soţul nimănui şi nici nu va putea fi vreodată, dar este un companion extraordinar, spunea Frida.

Şi-au luat „Adio! în 1954

În 1954, Frida şi Diego şi-au luat „Adio!. Ea a murit în urma unui embolism pulmonar sau a unei supradoze de analgezice, conform unor zvonuri. „13 iulie 1954 a fost cea mai tragică zi din viaţa mea. Am pierdut-o pe Frida pentru totdeauna. Mi-am dat seama prea târziu că cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea a fost cea petrecută iubind-o pe Frida, scrie Rivera în autobiografia sa, câţiva ani mai târziu.

Prietenii își amintesc că, atunci când, pe 13 iulie 1954, a murit Kahlo, Rivera era precum „un suflet tăiat în două' și că „a devenit, în câteva ore, un om bătrân, palid și urât'.

După un an de doliu, Diego şi-a găsit o altă soţie, însă, ultima lui dorinţă, în 1958, a fost să-i fie amestecată cenuşa cu cea a Fridei.

 

sursa foto: Pinterest 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter