Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean: "Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare.."

Publicat pe

Președintele Joe Biden a declarat luni, 28 februarie, că americanii nu ar trebui să-și facă griji cu privire la un război nuclear, după ce Moscova a ordonat creșterea gradului de alertă pentru forțele nucleare. Ca răspuns la o întrebare dacă cetățenii americani ar trebui să fie îngrijorați de izbucnirea unui război nuclear, Biden a spus „nu'.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Oficialii de la Casa Albă au declarat la începutul zilei că Statele Unite nu văd niciun motiv să-și schimbe nivelurile de alertă nucleară în acest moment, a reiterat un secretar de presă, Jen Psaki, în timpul briefing-ului cu reporterii. Totodată, președintele Joe Biden a declarat luni că americanii nu ar trebui să-și facă griji cu privire la un război nuclear.

Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean: "Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare.."Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean: "Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare.."

Credem că o retorică provocatoare ca aceasta, cu privire la armele nucleare, este periculoasă, crește riscul unor greșeli și ar trebui evitată. Rusia și Statele Unite au convenit de mult timp că folosirea armelor nucleare ar avea consecințe devastatoare și au declarat de multe ori, inclusiv la începutul acestui an, că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie purtat niciodată. Nu avem motive să ne schimbăm nivelurile de alertă', a spus Psaki.

Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Madonna merge în baston, dar a pozat provocator. Cum arată în lenjerie intimă, la 62 de ani

Citește și: Cum arăta Mioara Roman în tinerețe.Petre Roman nu a fost îndrăgostit de ea la început

Președintele Joe Biden despre războiul ruso-ucrainean

Psaki a spus că Statele Unite și alianța NATO, formată din 30 de membri, nu au „apetit sau dorință' de a avea un conflict cu Rusia. „Retorica provocatoare ca aceasta cu privire la armele nucleare este periculoasă, se adaugă la riscul de calcul greșit, ar trebui evitată și nu ne vom deda cu ea', a mai spus aceasta.

Biden a susținut luni un apel cu aliații și partenerii americani, în timp ce un oficial american a spus că un război nuclear nu trebuie purtat niciodată. La apelul lui Biden s-au alăturat și lideri din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Polonia, România și Regatul Unit, alături de șefii NATO și de înalți oficiali din Uniunea Europeană.

Totodată, Jen Psaki a mai adăugat faptul că președintele nu intenționează să trimită trupe americane să poarte un război împotriva Rusiei.

„Președintele a spus foarte clar că nu intenționează să trimită trupe americane să poarte un război împotriva Rusiei. O zonă de excludere aeriană ar necesita desfășurarea armatei americane pentru a fi pusă în aplicare, ceea ce ar fi duce la un potențial conflict direct și potențial război cu Rusia. Este ceva ce nu intenționăm să facem', a adăugat ea, potrivit Reuters.

sursă foto- Profimedia

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter