Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Petre Roman nu a fost îndrăgostit de ea la început

Publicat pe

Mioara Roman este o personalitate extrem de cunoscută acum, însă puțini știu cum arăta fosta soție a lui Petre Roman în tinerețe. Mama Oanei și a Catincăi a fost o frumusețe, de care Petre Roman a fost fascinat din prima clipă. Din păcate, după 30 de ani de căsnicie, cei doi s-au despărțit, fostul premier căsătorindu-se cu Silvia Chifiriuc, o femeie cu 26 de ani mai tânără…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mioara Roman (81) în tinerețe a fost o frumusețe, iar asta se poate observa în fotografiile care circulă în mediul online. Se pare că, în timp, această calitate a început să conteze tot mai puțin, mariajul ei cu Petre Roman (75) încheindu-se după 30 de ani de coabitare. Acum, fostul premier este căsătorit cu Sivia Chifiriuc (49) și au un fiu împreună. Din păcate, cei doi foști soți nu au rămas în relații amiabile după divorț.

Cum arăta Mioara Roman în tinerețe. Petre Roman nu a fost îndrăgostit de ea la începutCum arăta Mioara Roman în tinerețe. Petre Roman nu a fost îndrăgostit de ea la început

Cum arăta Mioara Roman în tinerețe

Mioara Roman s-a bucurat, în tinerețe, nu doar de un chip frumos, ci și de o educație pe măsură, dat fiind că provine dintr-o familie de intelectuali. Fosta soție a lui Petre Roman s-a născut în 1940, exact în anii grei ai războiului, și a urmat studiile în străinătate, lucru destul de rar la vremea aceea.

În adolescență și în tinerețe, Mioara Roman a fost o adevărată frumusețe, părul ei lung și chipul armonios punând pe jar inimile multor bărbați. De altfel, cu niște ani în urmă, soția fostului premier Petre Roman povestea cum obișnuia să își poarte părul.

„În tinereţe am avut părul până la genunchi. Era un chin atunci, pe vremea aceea. Era foarte greu, nu aveam şampon sau uscător de păr. Îl periam în fiecare seară, dar îl spălam mai rar. Mama ne punea gaz în păr. Părul este o podoabă mai importantă ca un machiaj. Când m-am hotărât să mă tund, coafeza a făcut 3 peruci din părul meu. Şi în prezent am părul puternic. Mă vopsesc cam la şase săptămâni acum', spunea Mioara Roman într-o emisiune TV.

Citește și: De ce nu și-au mai vorbit Mioara și Petre Roman timp de 14 de ani: „S-au mai întâlnit o singură dată”

Citește și: Petre Roman, reacție nervoasă după ce a fost întrebat de Mioara Roman: „Lăsați-mă…'. Ce spune despre Oana Roman și fiica ei

Citește și: Oana Roman s-a împăcat cu tatăl ei, Petre Roman: „Isa a fost tare încântată'

Citește și: Marius Manole înapoiază decorația oferită de Klaus Iohannis, în 2016:„Pentru mine, președintele este un trădător’

Citește și: Dan Bittman s-a vaccinat? Artistul, surprins la mall, unde se intră doar cu certificat verde:„E o întrebare…’

Dar nu numai frumusețea a fost atrăgătoare la Mioara Roman, ci și inteligența sclipitoare și spiritul independent. La 30 de ani, aceasta era deja mamă și divorțată, lucru destul de greu de acceptat la vremea respectivă.

„Eram o femeie de 30 de ani, o mică divă a Bucureştiului, greu de prins, fiindcă eram foarte libe­ră. Aveam slujba mea şi copilul meu, pe Catinca, dintr-o primă şi scurtă căsătorie. La 20 de ani, cu o mamă greco-catolică de la Cluj, nu puteai trăi cu un bărbat fără acte. Tata mi-a zis: „Bine, te mă­riţi, dar o să vezi că ce-ţi place la 20, n-o să-ţi mai placă la 30'. A avut dreptate!”, a mai povestit Mioara Roman pentru sursa citată.

Cum l-a cucerit pe Petre Roman

Mioara și Petre Roman se știau de mici și au copilărit împreună, însă situația s-a schimbat după ce au crescut. Drumurile lor s-au despărțit apoi, dar cei doi s-au revăzut abia după 20 de ani. Atunci s-au îndrăgostit iremediabil.

„Cu Petre ne ştiam de mici. Eu locuiam pe strada Ar­gentina, iar el, cu ceilalţi trei fraţi ai lui, pe Aleea Alexandru, la o aruncătură de băţ. Cu sora lui spanioloaică, Mireya, eram chiar prietenă. Pe Petre nu l-am mai revăzut însă 20 de ani. În timpul ăsta, a terminat Politehnica, a plecat cu bursă la Toulouse, a câştigat prin concurs un post de asistent la Ecole Polytechnique acolo şi şi-a luat doctoratul. L-am revăzut abia în 1974. Mama lui, Hortensia Roman, era redactor-şef la Radio­difu­zi­une. Mă adora şi sunt convinsă că ceea ce-i povestea lui Petre despre mi­ne a contat foarte mult. A întreţinut ima­ginea pe care, de alt­fel, o aveam, de fe­meie extrem de ca­pabilă”, i-a mai mărturisit Mioara Roman pentru Ion Coja.

Deși după 30 de ani de căsnicie drumurile lor s-au despărțit și au încheiat complet orice comunicare, Mioara Roman nu a ascuns faptul că Petre Roman a fost marea dragoste a vieții ei și că sentimentul a fost reciproc… chiar dacă nu de la început.

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu (…) Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a mai spus Mioara Roman pentru aceeași sursă.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter