Prințul Paul al României, prins la Paris, la un an şi jumătate după ce a fost condamnat la închisoare. Prima fotografie din arest

Publicat pe

Prințul Paul al României a fost prins la Paris, la un an şi şase luni după ce a fost condamnat definitiv la închisoare. Paul Lambrino era dat în urmărire internațională, după ce a fugit din România imediat ce a fost condamnat definitiv la închisoare. În presă au apărut fotografii cu Prințul Paul din arest, după ce a fost prins la Paris.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Prințul Paul al României, prins la Paris. Prinţul Paul al României era urmărit internaţional, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa, la trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Prințul Paul al României, prins la Paris, la un an şi jumătate după ce a fost condamnat la închisoare. Prima fotografie din arestPrințul Paul al României, prins la Paris, la un an şi jumătate după ce a fost condamnat la închisoare. Prima fotografie din arest

Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Prințul Paul al României a fost condamnat în dosarul Băneasa, alături de Remus Truică și oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein.

În dosar, Curtea de Apel Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Prinţul Paul a fugit din România imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare, iar primele informaţii arătau că s-ar fi aflat în Portugalia.

Astăzi, el a fost prins în Paris şi urmează să fie prezentat unei instanţe pentru confirmarea mandatului şi extrădarea în România, potrivit Antena 3.

Autoritățile din Franța au sprijinit Poliția Română, care a participat cu DOS, DIC și CCPI- IGPR. Fugarul a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din UK.

Ministerul de Interne, comunicat oficial după prinderea prinţului Paul

„În urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României. În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată într-o informare oficială a Ministerului de Interne.

Acuzaţiile din dosarul Ferma Băneasa împotriva Prinţului Paul

Procurorii susţin că Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate) a revendicat ilegal averea bunicului său.

Ilegal întrucât nu avea recunoscută calitatea de moştenitor (abia în 2012 i-a fost recunoscută această calitate) şi a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală de la Băneasa, ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei regale.

În 2006, Paul Al României şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt. Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

Ce spunea soția Prințului Paul al României despre fuga acestuia

În decembrie 2020, prințea Lia acorda un interviu Antena 3 în care vorbea despre intențiile soțului ei, pe atunci fugar.

„Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru.

Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. 

El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (…)”, a spus prinţesa Lia atunci.

„Nu ştiu unde este soţul meu. Paul ar vrea să ceară azil politic”, spunea soția lui Paul al României.

 
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă