Raed Arafat avertizează! Masca poate deveni obligatorie și pe stradă: "Purtarea măștii previne să facem rău altora"

Publicat pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nu exclude posibilitatea ca în curând masca să devină obligatorie și pe stradă în România, mai ales în contextul în care numărul infectărilor a trecut de peste 3.000 de cazuri pe zi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

În acest moment, purtarea măștii este obligatorie în spații închise, iar în aer liber, numai în zonele aglomerate, în anumite intervale de timp.

Dat fiind numărul foarte mare de cazuri, oficialii nu a exclus ideea ca masca să fie purtată și pe stradă, mai ales că mai există țări în care s-a luat această măsură, pentru protejarea oamenilor.

Citește și: Motivul pentru care Raed Arafat nu s-a însurat niciodată:”Trebuie să alegi la un moment, să nu faci rău unei familii…”

„Clar este posibil să ajungem și la asta, nu vreau să se interpreteze și să se spună gata, Arafat a zis că de mâine mască, dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri', a spus Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat: „Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos”

Raed Arafat a subliniat că noul coronavirus se transmite cel mai ușor în spațiile închise, mai puțin aerisite sau în spațiile aglomerate mai puțin aerisite.

Citește și: Masca trebuie purtată și în mașina personală. Recomandările făcute de Raed Arafat:'Geamurile ar trebui lăsate întredeschise'

„Masca este un mijloc de a-l proteja și pe cel sănătos, dar și pentru a preveni ca cel infectat, care nu știe de multe ori că este infectat (asimptomaticul), să răspândească boala la alții. Purtarea măștii previne să facem rău altora', a mai transmis Raed Arafat.

Raed Arafat avertizează! Masca poate deveni obligatorie și pe stradă: "Purtarea măștii previne să facem rău altora"Raed Arafat avertizează! Masca poate deveni obligatorie și pe stradă: "Purtarea măștii previne să facem rău altora"

Riscul de îmbolnăvire este diminuat dacă este purtată corect masca de protecție.

„Este o boală pentru care măsura de prevenire este atât de simplă: mască, distanțare, respectarea unor reguli de bază de igienă. Dacă toți purtăm mască acolo unde trebuie și respectăm regulile, deja reducem semnificativ răspândirea și putem să stopăm o răspândire exponențială.

Citește și: Panică la Ferma pentru Viviana Sposub:„Simt că nu am aer!'. Medicii au intervenit de urgență

În curând este posibil să se ajungă la acest lucru (obligativitatea purtării măștii și în spații deschise – n.r.) în unele zone, dacă cifrele continuă să crească', a mai spus Raed Arafat, pentru sursa citată.

Sursa foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter