Regina Elisabeta a II-a împlineşte 89 de ani

Publicat pe

Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi 89 de ani şi ar putea primi unul dintre cele mai frumoase cadouri: un strănepot, Kate Middleton având programată data naşterii chiar în această perioadă.

 

Astăzi, Regina va organiza o mică petrecere, aşa cum obişnuieşte, urmând ca în luna iunie să să aibă loc petrecerea oficială, Trooping the Colour.

 

Mare fan al serialul „Game of Thrones', Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte, de asemenea, pentru un eveniment extrem de important: să devina monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria britanică, depăşind-o pe Regina Victoria care a stat pe tron 63 de ani, 7 luni şi 2 zile.

 

Regina Elisabeta a II-a este fiica mai mare a lui Albert, duce de York, şi a soţiei lui, Lady Elizabeth Bowes-Lyon, iar la 4 ani distanţa de la naşterea ei s-a născut sora sa, prinţesa Margareta.

 

În 1936, bunicul ei, George V, murea, iar pe tron urca unchiul ei, Eduard VII. Acesta avea să abdice în acelaşi an pentru a se putea casători cu cu Wallis Simpson, dragostea vieţii ei.

 

În acest condiţii, tatăl ei, George VI urca pe tron, iar tânăra devenea prima succesoare la tron. Avea să primească o educaţie aleasă, studiind franceza, muzică şi istoria artei, totul pentru a-şi pregati urcarea pe tron.

 

În 1947 se căsătorea cu Philip Mountbatten, care avea să devină Philip, duce de Edinburgh, cei doi având împreună 4 copii: Charles, Anne, Andrew şi Edward.

 

Pe 6 februarie 1952, în timpul unui voiaj în Kenya, Elisabeta primea dureroasa veste a morţii tatălui ei. Anul urmator, pe 2 iunie, tânăra în vârstă de 27 de ani urca pe tron, ceremonia încoronării având loc Catedrala Westminster.

 

De-a lungul timpului a făcut mai multe vizite istorice, în Berlin, dar şi în Irlanda, l-a invitat în Regatul Unit pe Papa, Ioan Paul II efectuând această vizită în 1982, prima după 450 de ani.

 

Regina Elisabeta a II-a este celebră pentru ţinutele sale colorate acccesorizate întotdeauna cu pălăriii. Primul său stilist a fost Norman Hartnell, iar ulterior munca lui a fost continuată de asistentul său, Ian Thomas. În anii 80, de apariţiile Reginei s-a ocupat Maureen Rose, pentru ca în prezent garderoba Reginei să fie în grija lui Stewart Parvin.

 

Foto: https://www.facebook.com/TheBritishMonarchy?fref=ts

 

Regina Elisabeta a II-a împlineşte 89 de aniRegina Elisabeta a II-a împlineşte 89 de ani

 

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter