Roger Moore scoate din meniul englezilor ”foie gras”

Publicat pe

Roger Moore scoate din meniul englezilor 'foie gras'

Roger Moore scoate din meniul englezilor „foie gras'

Roger Moore

Actorul britanic Roger Moore s-a alaturat recent campaniei ce urmareste interzicerea vanzarii pateului de gasca in Marea Britanie.

Fostul James Bond le-a trimis o scrisoare parlamentarilo britanici, sustinand astfel initiativa orgnizatiei americane de aparare a animalelelor, PETA.

„Sustin din tot sufletul aceasta campanie si cu ajutorul dumneavastra cred ca vom pune punct acestor practici brutale si crude', a scris Roger Moore, alaturand si un DVD pentru a exemplifica procesul de fabricare a celebrei delicatese „foie gras'.

In orasul York (nord-ul Angliei) a fost emisa interdictia comercializarii pateului de gasca. Secretarul de stat britanic pe probleme de alimentatie a subliniat ca o astfel de hotarare contravine normelor europene, dar a precizat ca un boicot public poate fi oricand instaurat.

Regatul Unit a importat peste 6 mii de tone de foie gras' in 2005, peste 500 de tone provenind din Franta. Multe tari, regiuni sau orase au interzis producerea si/ sau vanzarea de „foie gras', printre acestea numarandu-se California, Chicago, Cehia, Danemarca, Italia, Israel.

Un text de: Florentina Liutic, Foto: www.roger-moore.com.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter