Scandal monstruos pe Facebook între Dan Negru şi Adelin Petrişor. Jurnaliştii şi-au aruncat replici dure: "Facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!"

Publicat pe

Scandal fără precedent pe Facebook, între Dan Negru, cunoscut prezentator de show-uri de divertisment, şi Adelin Petrişor, jurnalist TVR şi corespondent în mai multe zone de conflict. Cei doi jurnalişti şi-au aruncat replici dure, tema disputei dintre ei fiind conflictul din Orientul Mijlociu şi lipsa corespondenţilor români care să transmită informaţii de la faţa locului.

Scandal monstruos pe Facebook între Dan Negru şi Adelin Petrişor. Jurnaliştii şi-au aruncat replici dure: "Facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!"Scandal monstruos pe Facebook între Dan Negru şi Adelin Petrişor. Jurnaliştii şi-au aruncat replici dure: "Facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!"

Dan Negru s-a plâns joi pe platforma de socializare Facebook în legătura cu absenţa presei române din Orient: „Sunt zeci de jurnalişti de front freelanceri care transmit în direct din Orientul Mijlociu zilele astea. Pe lângă toate marile televizuni care au angajaţi corespondenţi de război aflaţi in zonă. Aşa sunt ştirile la ei. Cu informaţii de acolo transmise in direct de corespondenţii de război. Noi avem ăle mai multe televiziuni, dar facem play-back jurnalistic. La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă'.

Realizatorul de emisiuni de divertisment de la Antena 1 a continuat: „Aflu că până şi MAPN organizează cursuri pentru corespondenţii de război. Iaca, razboiul e la uşă, în Orient zboară rachete şi cad avioane. Unde-s corespondenţii de război?'.

Un mesaj asemănător a publicat Negru şi în urmă cu doi ani, legat de conflictul din Siria.

După câteva ore, jurnalistul Adelin Petrişor a publicat o replică pe contul propriu: „Un domn de pe Facebook îmi atrage atenţia că Dan Negru se întreabă din nou retoric unde sunt corespondenţii români de război, cum de nu-s în Orientul Mijlociu. Am impresia că ori sunt în «Ziua Cârtiţei», ori Dan vrea doar puţină dispută şi deci şi nişte trafic…'

„Dan, îţi mai spun încă o dată, din nefericire, în acest moment, publicul consumator de TV se uită la Revelioanele tale şi nu la ştirile externe', a continuat Adelin Petrişor, citat de News.ro. „În aceste condiţii, niciun şef nu e nebun să «arunce» zeci de mii de euro pe deplasările noastre, aşa cum se întâmpla prin anii 2000. Deci, postarea ta de iubitor de «hard news» indignat mi se pare deopotrivă ipocrită şi cinică…'.

El a folosit şi hashtag-ul #unaFilmamAltaPropovaduimPeFacebook.

Petrişor a adăugat: „Doar eu ştiu cât m-am chinuit să merg anul trecut în Afganistan, să filmez foşti luptători ISIS prin Kosovo: discuţii legate de buget, găsire de sponsori etc. Niciodată nu m-am plâns însă, ci m-am încăpăţânat să caut soluţii şi să merg mai departe. Am o vagă impresie că ţie nu-ţi e la fel de greu să faci rost de bugete pentru a distra cu diverse chestii uşurele mesenii la «trecere dintre ani». În aceste condiţii, cred că mai corect ar fi fost să taci şi nu să pui sare pe rănile noastre'.

„Facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!”

„Nu sunt în război cu Adelin. Dimpotrivă, îi sunt fan de mulţi ani. Dar dacă tot avem breaking news-uri din zonele de conflict, mi-aş dori să intrăm în rândul televiziunilor lumii şi să avem corespondenţi de război care să ofere informaţia de la faţa locului. Deocamdată, noi facem play back la breaking news şi copiem ce spun alţii!”, a declarat Dan Negru în exclusivitate pentru VIVA!.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter