Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război: „Nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise”

Publicat pe

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război. Vladimir Putin a fost subiect de discuție în Senatul SUA. Membrii acestui congres au adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus drept criminal de război. Acest lucru este unul foarte rar în Statele Unite!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Marți a avut loc o ședință specială a Senatului Statelor Unite ale Americii. În cadrul acesteia, războiul dintre Rusia și Ucraina a fost subiectul principal de discuție. Mai cu seamă, Vladimir Putin a fost desemnat, în unanimitate, ca fiind un criminal de război. Genul acesta de întruniri și de rezoluții sunt foarte rare în Congresul american.

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război: „Nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise'Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război: „Nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise'

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a ținut un discurs înainte ca membrii Senatului să voteze. Iată ce a spus acesta cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina!

Citește și: Ce români vor fi chemați la luptă în caz de război. Ce persoane sunt exceptate

Citește și: Când redevine armata obligatorie în România. Cine va fi încorporat în caz de război

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

Citește și: Simona Pătruleasa, totul despre relația cu fiica ei, Ingrid: „Are o personalitate puternică. Nu e genul de copil care…/ EXCLUSIV

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război. Senatorul republican Lindsey Graham a fost cel care a introdus rezoluția conform căreia Vladimir Putin este recunoscut drept criminal de război. Ideea sa a fost susținută de senatorii ambelor partide. Rezoluția încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean”, a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, potrivit Reuters.

Un fost șef al armatei britanice nu exclude asasinarea președintelui rus

Richard Kemp a făcut o declarație publică în cadrul căreia a subliniat că Vladimir Putin ar putea fi oprit inclusiv prin ucidere. El este de părere că NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile, chiar și cele mai dure.

„Putin este comandantul suprem al forțelor ruse care a ordonat un război ilegal de agresiune și este o țintă legitimă. NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile pentru a-l îndepărta de la putere pe Vladimir Putin. Asta ar putea include uciderea lui. Un asasinat ar putea fi de neacceptat pentru mulți, dar viața lui nu are o valoare mai mare decât viețile pe care le-a luat deja în Ucraina și în alte părți. Și s-ar putea să ucidă în viitor', a spus el.

Sursă foto: Arhivă VIVA!, Profimedia, Shutterstock

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă